187 Bin Ögrenci 'Ugurlu' Olmak Için Sinava Basvurdu

2023-2024 egitim ögretim döneminde Ugur Okullarinda burs olanagi saglayacak ’Ugur Kabul Sinavi’na 187 binin üzerinde ögrenci katilim gösterdi.

187 Bin Ögrenci 'Ugurlu' Olmak Için Sinava Basvurdu
Ögrencilerin akademik basari düzeylerini ölçmelerine imkan taniyan Ugur Kabul Sinavi bu yil sinav sonuçlarina bagli olarak ögrencilerin gelistirilebilir alanlarini görmelerini saglayacak Sinav Becerileri Karnesi projesini de hayata geçirerek bir ilke imza atti.

Yarim asri askin deneyim ve basari gelenegi ile ögrencilerini gelecege hazirlayan Ugur Okullarinin her yil düzenledigi Ugur Kabul Sinavi (UKS) 7-8 Ocak’ta Türkiye’nin 55 ilinde es zamanli gerçeklestirildi.

Ögrencilerin gelecek egitim ögretim yilinda Ugur Okullarinda burslu okuyabilmesine olanak taniyacak ’Ugur Kabul Sinavi’na 187 bin 364 ögrenci katildi.

Ugur Kabul Sinavi, Türkiye genelinde tüm ögrencilerin yüzdelik dilimlerini görmelerine, eksiklerini tespit ederek kendilerini gelistirmelerine katki saglarken sinav sonuçlari ile birlikte verilecek Sinav Becerileri Karnesi ile bilgiyi kullanma becerisi, strateji becerisi, okudugunu anlama becerisi, grafik yorumlama becerisi, planlama becerisi, disiplinler arasi etkilesim kurma becerisi, farkli yorumlama ve düsünme becerisi alanlarinda ögrencilerin sinav performansini artirmak için yapmalari gerekenlere dair bilgi sahibi olmalarini saglayacak.

Tüm kademelerde sinava gösterilen yogun ilgiden mutluluk duyduklarini ifade eden Ugur Okullari Genel Müdürü Nil Çiçek, “55 yillik deneyimin verdigi güçle bugün Türkiye’nin 55 ilinde 116 okulumuz ve 127 kurs merkezimizde egitim serüvenimizi sürdürüyoruz. Ugur Kabul Sinavi’na Ugurlu ögrencilerimizin yani sira Türkiye genelindeki tüm ögrenciler katildi.

Sinavdan elde ettikleri sonuçlara göre ögrenciler, sinava girdikleri okullarin, kontenjani kapsaminda yüzde 100’e varan oranlarda burslu okuma sansi elde edecek. 2023-2024 egitim ögretim yilindan itibaren okullarini bitirinceye kadar burslar geçerli olacak. Ayrica sinava katildigi okul ya da kurstan sinav sonuç karnesini alan tüm ögrenciler dijital egitim platformu Metodbox ya da Ugur Dijital’e 2 ay süreyle ücretsiz erisim hakki elde ediyor. Kaliteli egitim almak isteyen ögrenciler, veliler ve idealist ögretmenlerin güvenilir limani Ugur Okullari olarak sinava katilim gösteren her ögrencimize tesekkür ederiz."
Kaynak: İHA