Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, Yeni Yili Fiber Dönüsüm Için Çalisan Saha Ekipleriyle Karsiladi

Türkiye’nin bir ilinde degil, 81 ilinde fiber internet altyapisini kullanicilari ile bulusturan Türk Telekom’un 2022’yi 2023’e baglayan 31 Aralik gecesindeki çalismalari ile ülke genelindeki fiber ag uzunlugu 400 bin kilometreyi asti. Yeni yila fiber dönüsüm için çalisan saha ekipleriyle Trabzon’da giren Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, Türkiye’nin dijital dönüsümünün lideri olarak son derece yüksek bir motivasyon ve özveri ile durmaksizin çalistiklarini belirterek, “Yatirimlarimiz sayesinde Türkiye’nin altyapidaki fiberlesme oranini artirarak; ülkemizi, “Türkiye Yüzyili”na hazirliyoruz. 1000 Mbps hizindaki fiber interneti ‘memleketin bir sehrinde degil, her sehrinde’ müsterilerimizle bulusturuyoruz” dedi.

Türkiye’nin lider bilgi ve iletisim teknolojileri sirketi Türk Telekom, fiber altyapi yatirimlarini “Memleketin bir sehrinde degil, her sehrinde” mottosuyla hiz kesmeden sürdürüyor. Bu yaklasimla Türkiye’nin 81 ilini, ilçe ve köylerini uçtan uca fiberle donatan Türk Telekom, altyapidaki fiberlesme oranini artirirken, 400 bin kilometreyi asan fiber ag uzunlugu ile yeni yila ‘merhaba’ dedi.



“Memleketin bir sehrinde degil, her sehrinde uçtan uca dijital gücüz”

Trabzon’un Maçka ilçesinin Cosandere Mahallesi’nde gerçeklestirilen çalismalarla Türk Telekom’un fiber ag uzunlugu 400 bin kilometreye ulasti. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, yeni yili Cosandere mahallesinde fiber dönüsüm sahasinda çalisan ekipleri ziyaret ederek karsiladi. Önal, Türk Telekom’un, Türkiye’yi uçtan uca dijitallestiren fiber güç oldugunu belirterek, “Ülkemizin ve sektörün gelisimi için, yeni nesil teknolojileri destekleyecek altyapiyi insa etmek üzere durmaksizin çalisiyoruz. Bugün halkimizin internet erisimini sürekli gelistirerek daha ileriye tasiyan saha çalisanlarimizla Trabzon’da omuz omuzayiz. Milli sorumluluk bilinciyle, her türlü kosulda çalismalarini sürdüren saha ekiplerimizle birlikte yeni yili kutlamaktan ve fiber ag uzunlugumuzun 400 bin kilometreyi asmasindan ötürü çok mutluyum” seklinde konustu.



“Fiber hane kapsamimizi 31,4 milyona ulastirirken, fiber ag uzunlugumuzu 400 bin kilometrenin üzerine çikardik”

Türk Telekom’un Türkiye’nin dijital varliklarinin kurucusu ve gelistiricisi oldugunun altini çizen Ümit Önal, “Biz, kurmus ve büyütmüs oldugumuz sabit internet altyapisi için attigimiz her adimda Türkiye’yi yeni nesil teknolojilerle kendine yeten ve bu teknolojileri ihraç eden bir ülke hedefine ulastirma sorumluluguyla hareket ediyoruz. Istikrarli çalismalarimizla fiber hane kapsamimizi 31,4 milyona ulastirirken, fiber ag uzunlugumuzu 400 bin kilometrenin üzerine çikardik. Yatirimlarimiz sayesinde Türkiye’nin altyapidaki fiberlesme oranini artirarak; ülkemizi, “Türkiye Yüzyili”na hazirliyoruz. Yaygin altyapimizla memleketin bir sehrini degil, her sehrini 1000 Mbps hizinda internetle bulusturuyoruz” diye konustu.



Trabzon’da fiberlesme orani yüzde 92’ye ulasti

Türkiye’nin 81 ilini, ilçe ve köylerini uçtan uca fiberle donatmak üzere çalisan Türk Telekom, Karadeniz’e özgü zorlu cografi sartlara ragmen saha ekiplerinin fiber altyapi çalismalarini araliksiz sürdürdügü Trabzon’da fiberlesme oranini yüzde 92’ye çikardi. Türk Telekom, Trabzon’un merkezi, ilçeleri ve köylerini de kapsayacak sekilde mobil saha fiberlesmesini Türkiye ortalamasinin üzerine çikarirken, Trabzon’daki tüm Organize Sanayi Bölgeleri’nin altyapisini fiber hizmet alacak sekilde tamamladi. Yapilan fiber yatirimlari sayesinde, kentte 1000 Mbps internet hizi kullanicilarla bulusuyor.
Kaynak: İHA