Mersin Büyüksehir'den Kis Günlerinde Vatandaslara 'Kaynar' Ikrami

İçel Büyüksehir Belediyesi’nin sosyal projelerinden biri olan ve vatandaslarin büyük begenisini toplayan kaynar ikrami, bu kez de Akdeniz ilçesindeki Yogurt Pazari’nda yapildi.

Mersin Büyüksehir'den Kis Günlerinde Vatandaslara 'Kaynar' Ikrami
İçel Büyüksehir Belediyesi tarafindan ’Büyüksehirden kaynar herkese yarar’ sloganiyla haftanin 6 günü 6 farkli noktada 15.30-17.00 saatleri arasinda vatandaslara kaynar ikram ediliyor. Anadolu kültürüne özgü olan kaynar, Büyüksehir Belediyesi mobil araçlariyla vatandaslara sunuluyor. Soguk kis günlerinde bagisikligin düsmesi, hastaliklarin artmasi nedeniyle Büyüksehir, dagittigi kaynarla vatandaslara ilaç niyetine ikram yapmis oluyor. Içerisinde sifali malzemelerin yer aldigi ve saglikli bir içecek olan kaynar, vatandaslardan büyük ilgi görüyor. Bu hizmet pazartesi günü Tarsus’ta, sali günü Mezitli’de bankalar önünde, çarsamba günü Toroslar’da Kuvayi Milliye Caddesi’nde, persembe günü Akdeniz’de Yogurt Pazari’nda, cuma günü Yenisehir’de Alanya Sokagi’nda, cumartesi günü ise Tarsus’ta Kültür Park önünde devam ediyor.

"Hedefimiz 100 bin kisiye ulasmak"

İçel Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanliginda görev yapan Psikolog Elçim Gültekin, "Kaynar, Anadolu kültürüne özgü, saglikli ve sifali bir içecektir. Soguk kis günlerinde insanlarda bagisikliklar düsüyor ve buna bagli olarak hastaliklar artiyor. Bunlari önlemek ve vatandasimizin da içinin isinmasi dolayisiyla verdigimiz bir hizmet. Kaynar, normalde soguk ve sicak içilebilir. Içerisinde havlican, zencefil, zerdeçal gibi sifali bitkilerin oldugu bir karisim. Belediye olarak su anda 6 noktada ve haftanin 6 günü 15.30 ile 17.00 saatleri arasinda kaynar dagitimi yapiyoruz. Tüm vatandaslarimizi bu kaynar hizmetinden faydalanmalari için bekliyoruz. Hedefimiz 100 bin kisiye ulasmak. Umarim bütün vatandaslarimiza sifa olur" dedi.

Kaynak: İHA