Idil'de Kütüphanelerdeki Kitap Sayisi 122 Bine Yükseldi

Sirnak’in Idil ilçesinde Milli Egitim Bakanliginin baslattigi “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi çerçevesinde yapilan yeni kütüphanelerle birlikte mevcut kütüphanelerin de zenginlestirilmesiyle kitap sayisi 122 bine yükseldi.

Idil'de Kütüphanelerdeki Kitap Sayisi 122 Bine Yükseldi
Okullar arasi imkan farkliliklarini azaltmak ve firsat esitligi saglamak amaciyla Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayesinde ülke genelinde ’Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi ile 31 Aralik 2021 itibariyla kütüphanesi olmayan 16 bin 361 okula yeni kütüphane yapimi tamamlanarak Türkiye’de kütüphanesi olmayan okul kalmadi.

Idil Milli Egitim Müdürü Yunus Babayigit, "Kütüphaneler, raflari ve kitaplari olan binalar degil, sosyal etkinliklerin oldugu, ögrenme ortamlari bakimindan zengin, vakit geçirildikçe mutlu olunan ve bir zorunluluk sebebi ile degil, bilinçli olarak zaman ayrilan bir tercih olmali ve aliskanlik haline gelmelidir" dedi.

Idil genelinde okullara kütüphane kazandirilmasi için gerekli çalismalar baslatildigina vurgu yapan Babayigit, "Çok kisa sürede okullarimizin kütüphaneleri tamamlanmis ve kullanima sunuldu. Planlamaya alinan kütüphanelerin büyük bir çogunlugunun fiziki donanimlari Idil’deki meslek liselerimizin atölyelerinde tasarlanip hazirlanmistir. Projenin fikir sahibi Emine Erdogan Hanimefendi ve Milli Egitim Bakanimiz Mahmut Özer basta olmak üzere Sirnak Valisi Osman Bilgin ve Idil Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Refik Özsoy’a, ayrica üstün gayret gösteren tüm okul yöneticilerine sükranlarimi sunuyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA