Bakan Varank'in Motosikletli Yilbasi Mesaisi

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, yeni yila Ankara’da zorlu kosullarda çalisan kuryelerle birlikte girdi. Kaskini takan ve kurye kiyafetini giyen Varank, motosiklet ile dagitima çikti. Bakan Varank, yurt disindan aldigi yatirimla Türkiye’nin ilk Turcorn’lari arasinda bulunan Getir’in kuryesi oldu.

Bakan Varank'in Motosikletli Yilbasi Mesaisi
Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, yeni yila çalisarak giren motokuryelerin bir arada oldugu dagitim merkezini ziyaret etti. Yapilan çalismalar hakkinda bilgi alan Bakan Varank, motokuryelerle birlikte dagitima çikmak istedigini söyledi.

Online siparis uygulamasina kaydini yaptiran Varank, uygulamada ’kurye’ olarak görüldü.

Ilk siparis ise bir ögrenci yurdundan geldi. Bakan Varank, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Ekonomi Bölümünde egitim gören 3’üncü sinif ögrencisi Ebru Parti’nin Altindag’da kaldigi Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Serife Baci Kiz Yurdu’na giderek, siparis ettigi dondurma, cips ve içecekleri tam zamaninda teslim etti. Bakan Varank, kendisini tanimayan ögrenciye yeni yila kuryelerle birlikte girdigini ifade ederek, kendisinin Sanayi ve Teknoloji Bakani oldugunu söyledi.

Parti, karsisindaki Bakan Varank’a “Gerçekten mi?” diyerek saskinligini gizleyemedi.

Varank ögrencilere TOGG tablosu hediye etti

Bakan Varank, ögrencilere Türkiye’nin Otomobili TOGG’un seri üretim bandindan indirilmesi anisina verilen tabloyu hediye etti. Varank, genç kizin birlikte kaldigi oda arkadaslarina içerisinde bilimsel ve kültürel yayinlarin bulundugu dergi ve kitaplardan olusan paketler de hediye etti.

Bakan Varank, Getir’in yöneticileri ile görüstügünü, bu siparislerden ücret alinmayacagini, yapilan ödemenin iade edilecegini söyleyerek, “Iyi seneleriniz olsun, arkadaslarina selam söyle” dedi.

Yurdun 570 ögrenci kapasiteli oldugunu ögrenen Varank, yurt çalisanlarina da hayirli bir yil diledi.

“Insallah iyi yildiz verirler”

Siparisi teslim eden Varank, Getir uygulamasinda kendisinin kurye olarak resmini görünce, “Insallah iyi yildiz verirler. Para da almadik” dedi.

Bir süre sonra ögrenci ile telefonda görüsen Bakan Varank, “Siparisten memnun kaldiysaniz bize yildiz verin” dedi.

Varank, daha sonra yurttan ayrilarak Etlik’te bulunan Getir’in dagitim merkezine geçti. Varank’a Getir Kurucu Ortagi Tuncay Tütek ile diger yetkililer eslik etti. Bakan Varank, burada yaptigi açiklamada, “Kolay is degil. Bir kere hava soguk. Arkadaslarimizin ne kadar emek verdigini görmüs olduk. Müsteriyi memnun ettigimizi düsünüyorum. Çünkü bedava verdik ürünleri. Patronla anlastik. Para almayacakti. Hem de hediyeler götürdük. Ilk teslimatimizda 5 yildiz verirler, iyi is çikardigimizi düsünüyorum” diye konustu.

Bakan Varank, merkezdeki Getir kuryelerine de baklava ikram ederek, çesitli hediyeler takdim etti.
Kaynak: İHA