Giresunlu Gezgin Aricilar Çiçek Bali Rekoltesinden Memnun

Giresunlu gezgin aricilar, sezon boyunca bulunduklari Erzurum’dan dönüse geçerken, bu yil çiçek bali rekoltesinden memnun olduklarini söylediler.

Giresunlu Gezgin Aricilar Çiçek Bali Rekoltesinden Memnun
Her sezon çiçek bali için Erzurum yaylalarina giden Giresunlu gezgin aricilar, hava sartlarinin da etkisi ile geri dönmeye basladilar.

Giresun’dan giderek yaklasik 5 aydir Erzurum’un Palandöken ilçesi Kümbet yaylasinda aricilik yapan Hasan Öncü son yillarin en verimli çiçek bali rekoltesini aldiklarini söyledi.

Soguklarin baslamasiyla sezonu bitirdiklerini kaydeden Giresunlu aricilardan Hasan Öncü, “Yaklasik 20 yildir aricilik yapiyorum.En verimli senelerden birini yasadik. Yaklasik 5 ay önce Giresun’dan Palandöken Kümbet yaylasina geldik. Sezon haziran ayina kadar yagmurlu geçti. Yagmur sonrasi verim çok güzel oldu. Erzurum yaylalarinda yaklasik 2 bin çesit çiçek zenginligi bulunmaktadir. Bu sene beklentimizin üstünde bir bal rekoltesi oldu. Balin kalitesi de çok güzel. Havalarin soymasiyla birlikte su an arilarimizi kaldirip tekrar Giresun’a götürüyoruz" dedi.

Kaynak: İHA