'2023 Türk Dünyasi Gençlik Baskenti' Unvani Istanbul'a Verildi

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, 2023 yili Türk Dünyasi Gençlik Baskenti unvaninin Istanbul’a verildigini söyledi.

'2023 Türk Dünyasi Gençlik Baskenti' Unvani Istanbul'a Verildi
Bakan Kasapoglu, Bursa’da gerçeklestirilen Türk Devletleri Teskilati Gençlik ve Spordan Sorumlu Altinci Bakanlar Toplantisi’na katildi.

Göçebe Oyunlari’nda atli sporlar, güresler, müsabakalar ve farkli gösterilerin büyük bir sölene dönüstügünü ifade eden Kasapoglu, "Türkiye olarak Türk Devletleri Teskilatini çok ama çok önemsiyor ve bu çati altinda taahhüt edilen tüm çalismalarin eksiksiz bir sekilde yerine getirilmesi için de büyük gayret sarf ediyoruz. Bir önceki toplantimizda imzaladigimiz Gençlik Degisimi Mutabakat Zapti dogrultusunda agustos ayinda Istanbul ve Bursa’da birinci Çok Tarafli Gençlik Degisimi Programini gerçeklestirdik. Bu programa katilan gençlerimizi gençlik elçileri olarak ülkeler arasindaki birlikteligini, is birligini, kardesligi daha üst noktalara tasiyacagina inancimiz tam. Bu tecrübelerimizi Türk dünyasi gençlerine aktarma vesilesiyle Birinci Genç Gönüllülük Egitim Programini yine 1-5 Agustos 2022 tarihlerinde ülkelerimizden 80 gencin katilimiyla Istanbul’umuzda gerçeklestirdik. Gençlerimiz burada yaptiklari çalismalarla teskilatin Genç Gönüllüler Havuzunun olusturulmasina yönelik temelleri attilar. Futbol federasyonlari arasindaki is birlikleri ve bu manada bu is birligi sonucu takimlar arasi müsabakalarin sayisinin artirilmasi önemli. Yine dopingle mücadele ve bu çerçevede atilan adimlar. Ben özellikle sunu ifade etmek istiyorum, tüm dost ve kardes ülkelerle gençlik alaninda oldugu gibi spor alaninda da yeni is birligi mekanizmalarini gelistirme noktasinda her daim açik oldugumuzu ve her çesit is birligine de hazir oldugumuzu belirtmek istiyorum. Bu çerçevede sportif yetenek taramasi ve spora yönlendirme programi kapsaminda tecrübeler ve gelinen noktayi önümüzdeki süreçte sizlerle paylasmaktan da büyük bir memnuniyet duyacagimizi da ifade etmek istiyorum" dedi.



"Istanbul’umuz bu unvani gururla tasiyacak"

"2023 yilinda Türk Dünyasi Gençlik Baskenti unvani ülkemize devrolacak. Bu anlamda da büyük bir tasidigimizi, bu bayragi yine birlikte daha yukariya tasiyacagimizi da ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle Türk dünyasinin güzide gençligi için yeni baskenti sizlere ilan edecegim. Ülkelerimiz açisindan sadece yarinlara ifade etmiyor, ayni zamanda bugünler için de çok önemli. Istanbul’umuzun bu unvani gururla tasiyacagina ve Türk dünyasinin gençleri arasindaki kardesligi, bagliligi güçlendirerek is birligimizi çok ama çok daha yukarilara çikaracagina inaniyoruz. Insallah ’Gençlik Baskenti’ ilan ettigimiz Istanbul’da teskilat çatisi altindaki genç girisimciler forumu ve genç liderler forumu gibi gerçeklestirecegimiz etkinliklerle ve pek çok etkinlikle, çalismayla, projeyle bir araya gelmeyi de dört gözle bekliyoruz" seklinde konustu.

Toplantiya, Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakani Farid Gayibov, Kirgizistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikasi Bakani Azamat Jamankulov, Özbekistan Spor Gelisimi Bakani Adkham Ikramov, Kazakistan Cumhuriyeti Enformasyon ve Sosyal Kalkinma Bakani Darhan Kidirali, Türkmenistan Spor ve Gençlik Politikasi Bakani Gulmyrat Agamyradov, Özbekistan Cumhuriyeti Gençlik Isleri Ajansi Direktörü Alisher Sadullayev, Kazakistan Cumhuriyeti Kültür ve Spor Bakan Yardimcisi Serik Zharasbayev, Macaristan’in Ankara Büyükelçisi Viktor Matis ve Türk Konseyi Genel Sekreteri Bagdat Amreyev de katildi.

Kaynak: İHA