Kemal Kiliçdaroglu Esi Selvi Kiliçdaroglu Ile Birlikte TÖZ Belgeselini Izledi

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu esi Selvi Kiliçdaroglu ile birlikte TÖZ belgeselini izledi.

Daha önce CHP Kadin Kollari ile Bergen filmini izleyen Kemal Kiliçdaroglu, bu sefer de esi Selvi Kiliçdaroglu ile birlikte, CHP Kadin Kollari tarafindan Ankara’nin Akyurt ilçesine bagli Kizik köyünde organize edilen sinema gösterimine katildi.

Kemal Kiliçdaroglu ve Selvi Kiliçdaroglu burada Akyurtlu kadinlar ile birlikte 4. Kadin Yönetmenler Festivali’nde birincilik ödülü alan yönetmen Nese Ugur Nohutçu’nun TÖZ belgeselini izledi. Etkinlige belgeselin yönetmeni Nese Ugur Nohutçu da katildi.



“Yorulmak bize haram”

Türkiye’nin tüm noktalarini gezerek halki dinlemek istedigini belirten Kemal Kiliçdaroglu, “Hiç kimsenin yataga aç girmedigi, her annenin evladini huzur içinde yataga yatirdigi bir Türkiye istiyorum. Bunu yapmak için mücadele ediyorum. Kavgaysa bunun kavgasini veriyorum. Evlatlarimizin güzel bir gelecekte, huzur içinde bu ülkede çalismalarini istiyorum. Bir umutlari olmali evlatlarimizin. Annelerin büyük dram çektigini, büyük sikintilar yasadigini biliyorum. Zaten siyaseti de bunun için yapiyorum. Yorulmaktan söz ettiler. Yorulmak bize haram, ta ki bu ülkede huzur oluncaya kadar. Bunun mücadelesini yapacagim. Kendi defterimden yorulmayi sildim, orada öyle bir sey yok. Adim adim geziyorum. Türkiye büyük bir ülke. Emin olun imkanim olsa bütün köyleri bütün mahalleri gezerim. 81 ile gidiyorum kadinlarla konusuyorum, gençlerle konusuyorum, kanaat önderleri ile konusuyorum. Hepinizin derdi aslinda ortak. Anne, kadin burada hangi derdi yasiyorsa, Trabzon’daki, Hakkari’deki anne de ayni drami yasiyor. Türkiye’yi buradan çikarmak hepimizin görevi. Dediniz ki ‘Avrupa’da nasil yasiyorlarsa biz de öyle yasayalim’ evet sizin hakkiniz. Beraber bu mücadeleyi verecegiz. Bize katilin ki biz bunlarin tamamini hayata geçirelim” diye konustu.



“Kirsalda çalisan her kadin ve her gencin sigortasi olacak”

Kirsalda çalisanlarin bir sigortasi olmasi gerektigini söyleyen Kiliçdaroglu, “Kirsalda çalisan her kadin ve her gencin sigortasi olacak, primini de devlet yatiracak. Sizlerin emeklilik hakki olacak. Siz günün 24 saati çalisiyorsunuz. Ben rahmetli nenemden bilirim. Sabahin köründe kalkar çalisir, aksam gelirdi gene ertesi sabahin köründe gene kalkardi. Vefat ettiginde bir sigortasi bile yoktu. Çalisanin sigortasi olsun” dedi.

Iktidara geldiklerinde aile destekleri sigortasini getireceklerini belirten Kiliçdaroglu, her ailenin asgari bir gelir güvencesi olacagini söyledi.

Kaynak: İHA