Karaman'da 'Yayalara Öncelik Durusu, Hayata Saygi Durusu' Etkinligi Düzenlendi

Içisleri Bakanligi tarafindan “Yayalara öncelik durusu, hayata saygi durusu” sloganiyla Karaman’da etkinlik düzenlendi.

Karaman'da 'Yayalara Öncelik Durusu, Hayata Saygi Durusu' Etkinligi Düzenlendi
Cumhuriyet Parki’nda gerçeklestirilen etkinlige Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Il Emniyet Müdürü Ayhan Tas, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Ismail Çetinkaya, daire müdürleri ile ögrenciler katildi.

Vali Akkoyun, ögrenciler ile birlikte ellerinde bayraklar ve ‘Yayalar kirmizi çizgimiz, ilk geçis hakki yayalarin’ gibi sloganlarla yaya geçidinde yürüyerek sürücülere mesaj verdi.

Akkoyun, sürücülerin yaya geçitlerinde daha duyarli ve daha dikkatli olmalari konusunda uyarilarda bulunarak, asil amacin yaralanmalari ve can kayiplarini minimum seviyeye indirmek oldugunu ifade etti.

Akkoyun açiklamasinin devaminda, “Karaman’da bulunan sürücülerimize bizler burada ögrencilerimizle bir çagrida bulunuyoruz. Lütfen yaya geçitlerinde, okul geçitlerinde sürücülerimiz daha duyarli daha dikkatli olsunlar. Önceligin yayaya, önceligin ögrencilerimize çocuklarimiza versinler. Bakanligimizin 2030 yilinda trafikten kaynakli can kayiplarini yüzde 50 düsürme amaciyla yapmis oldugu bu çalismalara bizlerde Karaman’dan bütün kurumlarimizla destek veriyoruz. Bütün kurumlarimizla bu kampanyanin daha aktif olarak uygulanabilmesi için bu duyarliligin artmasi yaya önceliginin artmasi ve bilinçli sürücü duyarliligin artmasi için çalismalarimiza gayretle devam ediyoruz. Amacimiz temennimiz sürücülerin daha duyarli daha dikkatli daha yavas ve hassas olmalari. Insallah trafik kazalarini minimum seviyeye indirmek hatta yaralanma ve can kayiplarini minimum seviyeye indirmek istiyoruz. Bu anlamda bizlere çok büyük görevler düsüyor. Karaman’da bulunan yaya geçitlerindeki eksiklikler tamamlandi. Var olan eksiklikleri de yil içerisinde arkadaslarimizla birlikte görevli kurumlarimizla birlikte tamamliyoruz. Burada yaya geçitlerinin özellikle görünür olmasi eksikliklerinin olmamasi yani sürücülerimizin seyir halindeyken bu geçitleri daha iyi görebilmeleri için bizlerde var olan eksikleri en kisa sürede tamamladik. Bundan sonraki süreçte hep birlikte kazasiz belasiz mutlu huzurlu bir trafik akisini saglamak burada bulunan yavrularimizin yine yaya geçitlerini kullanan vatandaslarimizin huzurlu bir sekilde güvenli bir sekilde geçitleri kullanmalari için sürücülerimize çagrida bulunuyorum; daha dikkatli daha hassas daha duyarli ve yayaya öncelik bir anlayis içerisinde trafikte seyir halinde olalim" dedi.

Etkinlik Cumhuriyet Parki çevresinde bulunan yaya geçidi, Vali Akkoyun ve ögrenciler tarafindan kirmiziya boyandi.
Kaynak: İHA