Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Halkimizin Kur'an-I Kerim'i Okumasina Ve Ögrenmesine Rehberlik Etmekteyiz'

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Kur’an-i Kerim okunmasi ve ögrenilmesi hususunda baskanlik olarak en güzel hizmeti vermenin çabasinda olduklarini vurguladi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Halkimizin Kur'an-I Kerim'i Okumasina Ve Ögrenmesine Rehberlik Etmekteyiz'
Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Konya’da düzenlenen Türkiye 8. Uluslararasi Hafizlik ve Kur’an-i Kerim’i Güzel Okuma Yarismasi’nin açilis törenine katildi.

Mevlana Meydani’nda gerçeklestirilen programda konusan Erbas, Diyanet Isleri Baskanligi’nin 1990 yilindan beri ülkede ve Islam cografyasinda Kur’an-i Kerim’in ezberlenmesi ve güzel okunmasinin yayginlasmasini saglamak amaciyla ‘Uluslararasi Hafizlik ve Kur’an-i Kerim’i Güzel Okuma Yarismalari’ düzenledigini aktararak, “Islam ülkeleri arasinda birlik, beraberlik, kardeslik ve dayanismayi güçlendirmek gibi yüce bir amaca da hizmet eden bu güzel faaliyeti çok kiymetli buldugumu özellikle belirtmek isterim. Bugün söz konusu yarismalarin 8.’si için bir araya geldik. Bunun sevinci ve mutlulugu içerisindeyiz. Bizleri bir kez daha Kur’an’in rahmet ve bereket ikliminde bulusturan Allah’a hamdolsun” dedi.



“Son 3-4 asirdir Islam cografyasi tarihin en zor süreçlerinden geçmektedir”

Erbas, “Üzülerek belirtmek isterim ki son 3-4 asirdir Islam cografyasi tarihin en zor süreçlerinden geçmektedir. Bir zamanlar Kur’an-i Kerim’in ve medeniyetimizin dünyaya isik saçan sehirlerinden bugün atesler ve feryatlar yükselmektedir. Gönül cografyamizda siddet, terör, nefret, irkçilik körüklenmekte, topraklar isgal edilmekte, insanlar korkuya ve ümitsizlige mahkum edilmektedir. Esasen sadece Islam cografyasinda degil, dünyanin birçok yerinde krizler yasanmakta, maddi ve manevi huzursuzluklar gittikçe artmakta, aile, akrabalik, komsuluk, dostluk gibi en güçlü baglar zayiflamaktadir. Bugün söz konusu bu olumsuz tabloyu degistirmenin, medeniyetimize ve insanliga umut olmanin yolu, tipki asrisaadette oldugu gibi Kur’an-i Kerim’in dogru anlasilmasindan ve hayata dogru aktarilmasindan geçmektedir. Kur’an’a iman eden ve onun yolunu takip eden Müslümanlar olarak geçmiste oldugu gibi bugün de ilim ve irfan anlayisimizla, gayret ve hizmet suurumuzla, ahlak ve faziletimizle, adalet ve merhametimizle çaga rehberlik edecek öncü Müslümanlar olmaliyiz. Kur’an’i güzel sesiyle insanlara ulastiran hafizlar olarak, onun hakikatlerini insanliga tebyin eden alimler olarak, onun mesajlarini gönüllere yerlestirmek isteyen arifler olarak buna mecburuz. Sunu da özellikle belirtmek isterim ki içinde yasadigimiz çag imajin, reklamin ve görselligin öncelendigi bir çagdir. Böylesi bir ortamda temsil her zamankinden daha büyük önem arz etmektedir. Kur’an’i okurken, onu anlatirken ve yasarken tek gayemiz Allah’in rizasi olmalidir. Kur’an ancak ihlasla okundugunda, samimiyetle anlatildiginda, ihsan bilinci ile yasandiginda zihinlere, yüreklere ve hayatlara rahmetini ihsan eder” ifadelerini kullandi.

“Baskanligimizin en temel vazifelerinden birisi de milletimize Kur’an’i ve Islam’i en dogru bilgi ile anlatmaktir”

Kur’an-i Kerim’in okunmasi ve ögrenilmesi hususunda baskanlik olarak millete en güzel hizmeti vermenin çabasinda olduklarinin altini çizen Erbas, “Halkimizin kitabimizi okuma ve ögrenmelerine rehberlik etmekteyiz. Bunu 7’den 70’e, kadinindan erkegine ve gencine varincaya kadar her bir kisiyi ve onlarin ihtiyaçlarini göz önünde bulundurarak yapmaktayiz. Baskanligimizin en temel vazifelerinden birisi de milletimize Kur’an-i Kerim’i ve Islam’i en dogru bilgi ile anlatmaktir. Görsel ve yazili medya vasitalarimizla, camilerimizin minber ve mihraplariyla halkimizi en dogru bilgi ile bulusturmanin gayreti içindeyiz. Bugün milletimizin, inancimizla ilgili meselelerde baskanligimizi takip etmesi, onun bilgi ve görüslerine itibar etmesi bizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Bize gösterdikleri bu teveccühten dolayi aziz milletimize sükranlarimi arz ediyorum. Kur’an-i Kerim bir hayat kitabidir ve yasanmak için gelmistir. Onu yasamak ise emir ve yasaklarina itina göstermek, helal ve haramlarina riayet etmek, ögüt ve tavsiyelerine kulak vermekle mümkündür. Iste o zaman Kur’an-i Kerim bizim zihinlerimizi aydinlatan, kalbimizi nurlandiran, evimizi bereketlendiren, hayatimiza yön veren bir kitap olur. Bugünün bunalimlar yasayan, türlü sorunlarla kusatilmis dünyasina Kur’an’in hayat veren ilkelerini ulastirmak bizim en ulvi kulluk görevimizdir. Onun adalet, merhamet ve güzel ahlak anlayisini önce temsil etmek sonra insanlikla bulusturmak bizlerin omuzlarindadir. Rabbimiz bizleri kitabini en güzel sekilde okuyan, anlayan, yasayan ve hayatla bulusturan salih kullarindan eylesin. Uzaktan-yakindan gelen tüm hafizlarimiza ve yarismacilarimiza basarilar diliyorum. Ben, yüce kitabimiz Kur’an’a hizmet etme yolunda yarisanlarin kaybedeni asla olmaz diyorum” diye konustu.

Açilis törenine Konya Vali Yardimcisi Mehmet Aydin, Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mustafa Uzbas, Diyanet Isleri Baskanligi Mushaflari Inceleme ve Kiraat Kurulu Baskani Osman Sahin, Il Müftüsü Ali Öge, hafizlar, yarismacilar ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA