Bingöl'de 'Yayalara Öncelik Durusu, Hayata Saygi Durusu'

Bingöl’de “Yayalara Öncelik Durusu, Hayata Saygi Durusu” uygulamasiyla okul önlerindeki yaya seritleri kirmiziya boyandi.

Bingöl’de “Yayalara Öncelik Durusu, Hayata Saygi Durusu” uygulamasiyla okul önlerindeki yaya seritleri kirmiziya boyandi. Durdurulan araç sürücülerine yaya önceligine iliskin bilgi aktarildi. Kavsak giris ve çikislari ile yaya ve okul geçitlerine yaklasirken yavaslamak, yayalara durarak ilk geçis hakkini vermeye dikkati çekmek ve farkindalik olusturmak amaciyla okul önlerindeki yaya seritleri kirmiziya boyandi. Yapilan etkinlige Vali Kadir Ekinci, Belediye Baskani Erdal Arikan, Il Milli Egitim Müdürü Halil Yücel, emniyet ve jandarma personeli ile ögrenciler katildi.

Ögrencilerle birlikte yaya geçitlerini kirmiziya boyayan Vali Ekinci, sürücüleri yayalara saygili olmalari konusunda bilgilendirdi. Etkinligin amacinin yaya ölümlerini azaltmak oldugunu aktaran Vali Ekinci, "Içisleri Bakanligimizca her yil yaya güvenliginin saglanmasi ve özellikle trafik geçis noktalarinda kazalarin azaltilmasiyla birlikte yaya sagliginin korunmasi amaciyla çesitli etkinlikler düzenleniyor. Geçen yillarda hep birlikte ‘Öncelik Hayatin Öncelik Yayanin’, ‘Yayalar Kirmizi Çizgimizdir’ gibi sloganlarla çesitli etkinlikler yapmistik. Bu yil da bu etkinliklerimize devam ediyoruz. Amacimiz özellikle 2030 yilina kadar yaya ölümlerini yüzde 50 oraninda azaltilmasini saglamak. Tabi bu çalismalar çerçevesinde bugün de 81 ilde es zamanli olarak bir etkinlik düzenleniyor. Bu etkinligin amaci, özellikle soförlerimizi yayalara karsi saygili olmaya davet etmek, onlara öncelik hakkini tanimak ve yaya ölümlerinin önüne geçmektir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA