Teknofest Çevre Ve Enerji Teknolojileri Yarismasi Finalistleri Sanko Enerji Çatalca Res'te Bulustu

TEKNOFEST’in ana paydaslarindan SANKO Holding’in yürütücülügünde düzenlenen Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarismasi finalistleri, Türkiye’nin farkli sehirlerinden gelerek SANKO Enerji Çatalca Rüzgar Enerji Santralinde bulustu.

Teknofest Çevre Ve Enerji Teknolojileri Yarismasi Finalistleri Sanko Enerji Çatalca Res'te Bulustu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Baskani Adil Sani Konukoglu, programda yaptigi konusmada dünyanin temiz enerjiye ihtiyaci oldugunu vurgulayarak, “Gençlerimizin bu çalismalari hizlandirmasi gerekiyor” dedi.

SANKO Enerji’nin ev sahipliginde düzenlenen program çerçevesinde, Çatalca RES’i ziyaret eden ögrenciler, SANKO Holding Yönetim Kurulu Baskani Adil Sani Konukoglu, Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Konukoglu, SANKO Enerji Yönetim Kurulu Baskani Adil Tekin, Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Erdem, SANKO Enerji CEO’su Hakan Yildirim ve SANKO Enerji yöneticileriyle birlikte rüzgar enerji santralini gezdiler. Ögrencilere gezi sirasinda isletme yetkilileri tarafindan teknik bilgilendirme de yapildi.

SANKO Holding olarak 118 yildir tüm yatirimlari, önce insan ve ülke sevdasiyla yaptiklarinin altini çizen Adil Sani Konukoglu, “Ülkemiz, çok yüksek bir yenilenebilir enerji potansiyeline sahip. Bu kaynaklar temiz enerji sunuyor. Bununla birlikle öz kaynagimiz olmasi sebebiyle maddi yönden de ciddi bir önem tasiyor” diye konustu.

Enerji sektörüne yatirim yapmaya devam edeceklerini bildiren Konukoglu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Enerji sektörüne girmemizin asil nedeni ülkemizin enerji kaynaklarini en iyi sekilde kullanabilmek ve ülkemize daha faydali olmakti. Bundan sonra da olanaklarimizi enerji sektörüne yönlendirmeye devam edecegiz.

Dogal kaynaklardan elde edilen enerjinin dogaya ne kadar faydali oldugunu simdi daha fazla görüyoruz. Karbon saliminin azaltilmasi gelecek kusaklara birakacagimiz en güzel mirastir.”

Ögrencilere, hayatta denemekten asla vazgeçmemeleri tavsiyesinde bulunan Konukoglu, “Gelecegimizin teminati gençlerimize güveniyoruz. TEKNOFEST’e katildiniz ve sizlerle tanistik. Eger katilmamis olsaydiniz birbirimizi bulamazdik” seklinde konustu.

Basta TEKNOFEST olmak üzere Türkiye’nin ve Türk gençliginin gelecegine katki sunacak tüm organizasyonlari desteklemeyi sürdüreceklerine vurgu yapan Konukoglu, sözlerini söyle tamamladi:

“Gençlerimize inanç asilayip heyecanlandiran T3 Vakfi Mütevelli Heyet Baskani Selçuk Bayraktar ve Yönetim Kurulu Baskani Haluk Bayraktar basta olmak üzere, TEKNOFEST’e katki sunan herkese tesekkürlerimi sunuyorum. Böyle bir etkinligi baslatmalari Türkiye’deki tüm gençlerin ufkunu açti. Biz de bunun bir parçasi olmaktan dolayi çok mutluyuz.”

SANKO Enerjinin tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarina yatirim yapan bir sirket oldugunu belirten SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Konukoglu ise konusmasinda su görüslere yer verdi:

“Bugüne kadar çesitli hidroelektrik santraller, RES, JES ve GES santralleri insa ettik. Tamamen yerli kaynaklarimizi kullanarak elektrik enerjisi üretimine odaklanmis durumdayiz. Sektörümüz gelismeye ve ilerlemeye çok açik. Her geçen gün daha yeni ve daha verimli teknolojiler ortaya çikiyor.

Sizler gibi donanimli, ileri görüslü gençlerin yeni ve yerli teknolojilere imza atarak ülkemizin enerji sektörüne de katki sunacagina inancimiz tam. Ülkemizin gençlerimize her zaman ihtiyaci var. Hepinize toplumsal ve çevresel sorumluluk duygusu yüksek, enerji dolu bir gelecek diliyorum.”

SANKO Enerji CEO’su Hakan Yildirim da çevre konusunun hem kendi projelerinin hem de sosyal sorumluluk projelerinin odak noktasinda oldugunu söyledi.

Gençlerin dünyanin gündeminde yer alan çevre sorunlarina duyarlilikla yaklasip sorumluluk bilinciyle proje gelistirmelerinin önemine dikkat çeken Yildirim, “Kariyerinizin hemen basinda çevre konusunu büyük sirketler ve ülkeler için en önemli odak noktasi olarak görmeniz çok önemli. Elektrik depolama, elektrikli araçlar, hidrojen teknolojisi, günes ve rüzgar önümüzdeki dönemde çok ciddi anlamda kariyer gelistirecek alanlardir” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin tamamlanmasinin ardindan Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarismasi finalistleri gelistirdikleri projelerin sunumunu yaptilar.

Türkiye’nin önde gelen grafiti sanatçilari Grafiti Mr.Hure ve LeoLunatic, ziyarete gelen ögrencilerin isimlerinin bas harfleriyle bir grafiti performansi sergilerken, Elif Pitirli ve orkestrasi da eglenceli bir konsere imza atti.
Kaynak: İHA