Rusya'dan Kuzey Akim'daki Sizintilara Iliskin 'Uluslararasi Terörizm Yasasi' Dogrultusunda Sorusturma

Rusya, Baltik Denizi üzerinden Rus gazini Avrupa’ya tasiyan Kuzey Akim 1 ve Kuzey Akim 2 boru hatlarindaki sizintilar ile ilgili "Uluslararasi Terörizm Yasasi" dogrultusunda sorusturma baslatti.

Rusya'dan Kuzey Akim'daki Sizintilara Iliskin 'Uluslararasi Terörizm Yasasi' Dogrultusunda Sorusturma
Rus gazini Baltik Denizi üzerinden Avrupa’ya tasiyan Kuzey Akim 1 ve Kuzey Akim 2 boru hatlarinda 3 noktada görülen gaz sizintilari sonrasi Rus istihbarati, Rus savcilik makamlarinin ön sorusturma baslatmasinin ardindan kendilerinin de "Uluslararasi Terörizm Yasasi" kapsaminda sizintilar ile ilgili sorusturma baslatildigini duyurdu. Açiklamada, “Rusya Federasyonu Ceza Kanunu’nun ‘Uluslararasi Terörizm Yasasi’ 361. Maddesinin 1. Kismi uyarinca suç belirtilerinin tespit edilmesiyle ilgili olarak, Bassavcilik tarafindan gönderilen materyaller dogrultusunda Rusya Federasyonu Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 37. maddesinin 2. bölümünün 2. paragrafi uyarinca Rusya Federasyonu Federal Güvenlik Servisi (FSB) Sorusturma Dairesi tarafindan sorusturma baslatildi" denildi.

Kuzey Akim boru hatlarindaki sizintilarin nedeni olarak Avrupa Birligi, Danimarka ve Isveç sabotaj ihtimali üzerinde duruyor.

Sizintilarin yakininda güçlü patlamalar tespit edilmisti

Isveç Ulusal Sismoloji Merkezi tarafindan yapilan açiklamada, dün Danimarka ve Isveç’teki sismologlarin söz konusu sizintilarin yakininda güçlü patlamalar kaydettigi aktarilmisti. Alman jeolojik arastirma merkezi GFZ ise, Danimarka’nin Bornholm Adasi’ndaki bir sismografin dün iki kez ani artis kaydettigini belirtmisti.
Kaynak: İHA