81 Ilde Es Zamanli Yaya Önceligine Dikkat Çekilecek

Içisleri Bakanliginca trafikte yaya önceligine dikkat çekmek ve sürücü duyarliligini artirmak amaciyla 29 Eylül Persembe günü ülke genelinde es zamanli “Yayalara Öncelik Durusu, Hayata Saygi Durusu” sloganiyla kampanya gerçeklestirilecek.

Içisleri Bakanligi trafik kazalarindan kaynakli can kayiplarinin 2030 yilina kadar yüzde 50 oranindan azaltilmasi hedefi dogrultusunda önceki yillarda düzenlenen “Öncelik Hayatin, Öncelik Yayanin”, “Yaya Güvenliginin Nöbetçisiyiz” ve “Yayalar Kirmizi Çizgimiz” kampanyalarinin ardindan bu yil da “Trafikte Her Yil Daha Iyiye” mottosu dogrultusunda“ Yayalara Öncelik Durusu, Hayata Saygi Durusu” sloganiyla yaya önceligine yönelik farkindalik çalismalarina devam edecek. Bu çerçevede 29 Eylül Persembe günü 11.00-14.00 saatleri arasinda gelecegin bilinçli yaya ve sürücüleri yaya geçitlerinde bayraklarla bulusarak trafikte yaya önceligine dikkat çekecek. Ana güzergahlar üzerindeki isiksiz yaya geçitlerinde bulunan yaya çizgilerinden bir tanesi kampanya çerçevesinde sembolik olarak kirmiziya boyanacak.

“Önce Yaya” görselleri kullanilacak

Ülke genelindeki yaya ve okul geçitlerindeki isaretlemeler kontrol edilecek, standartlara uygun olmayanlarin yenilenmesi ve eksik olanlarin tamamlanmasi saglanacak, trafik isigi bulunmayan ancak trafik levhalariyla belirlenmis okul ve yaya geçitleri üzerinde “Önce Yaya” görselleri uygulanacak

Trafikte yaya önceligi konusunda farkindaligi artirmak, yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin uyarilarak dikkatlerini daha üst düzeye çikarmak ve bu bölgelerde yayalara ilk geçis hakkinin verilerek sürücüler üzerinde dogru davranis modelinin gelistirilmesinin amaçlandigi kampanya uyarinca Milli Egitim Bakanligina bagli belirlenen okullarda ve yaya/okul geçitlerinde etkinlikler düzenlenecek.

Etkinlikler çerçevesinde hafta boyunca sosyal medya platformlari basta olmak üzere vatandaslarin yogun olarak bulunduklari alanlarda ve kurumsal iletisim sayfalarinda, basin/yayin organlarinda, billboardlarda, kamu kurum ve kuruluslarinda kampanya içerikleri kullanilarak kamuoyunun bilgilendirilmesi saglanacak.

Kampanya çerçevesinde 29 Eylül Persembe günü 11.00-14.00 saatleri arasinda 81 ilde es zamanli olarak yapilacak farkindalik etkinliklerine valiler, kaymakamlar, il emniyet müdürleri, il jandarma komutanlari ve il milli egitim müdürleri ile birlikte kurum yöneticileri ve sivil toplum kuruluslari katilacak.
Kaynak: İHA