Ursula Von Der Leyen Açiklamasi 'Avrupa Enerji Altyapisinin Kasitli Olarak Kesintiye Ugramasi Kabul Edilemez'

Avrupa Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen, Danimarka Basbakani Mette Frederiksen ile Kuzey Akim boru hatlarina yönelik sabotaj hakkinda görüstügünü belirterek, “Avrupa enerji altyapisinin kasitli olarak kesintiye ugramasi kabul edilemez” dedi.

Ursula Von Der Leyen Açiklamasi 'Avrupa Enerji Altyapisinin Kasitli Olarak Kesintiye Ugramasi Kabul Edilemez'
Danimarka ve Isveç’ten gelen Kuzey Akim boru hatlarindaki sizintilarin sabotaj oldugu yönündeki açiklamalarin ardindan Avrupa Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen de sosyal medya hesabi üzerinden açiklama yapti. Von der Leyen, Danimarka Basbakani Mette Frederiksen ile Kuzey Akim boru hatlarina yönelik sabotaj hakkinda görüstügünü belirterek, “Simdi arastirma yapmak, olaylar ve neden hakkinda tam netlik elde etmek için çok önemli. Aktif Avrupa enerji altyapisinin kasitli olarak kesintiye ugramasi kabul edilemez ve mümkün olan en güçlü müdahaleye yol açacaktir” dedi.

Rus gazini Baltik Denizi üzerinden Avrupa’ya tasiyan Kuzey Akim 1 ve Kuzey Akim 2 boru hatlarindaki sizintilar hakkinda Danimarka ve Isveç, tespit edilen sizintilarin kaza olmadigini ve kasitli eylemlerden kaynaklandigini belirtmisti.

Kaynak: İHA