'Kitap Kafe'nin Yüzde 40'I Tamamlandi

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Kitap Kafe ve Millet Kiraathanesi Projesi’nin yüzde 40’inin tamamlandigini söyledi.

'Kitap Kafe'nin Yüzde 40'I Tamamlandi
Samsun’un Atakum ilçesi sahilinde 5 bin 727 metrekare alana insa edilen Kitap Kafe ve Millet Kiraathanesi Projesi’nde 3 katli kütüphane, 3 katli sergi salonu, 2 katli kafe restoran ve mescit yer alacak. Proje hakkinda bilgi veren Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, "Kitap Kafe ve Millet Kiraathanesi Projemizin yüzde 40’i tamamlandi. Yüzlerce kitabin yer alacagi kafede kitapseverlere samimi ve sicak bir ortam sunacagiz. Kitap Kafe ve Millet Kiraathanesi ayni zamanda gençlerimizin büyükleriyle sohbet edecekleri, tecrübe paylasimi yapabilecekleri de bir mekan olacak. Kisaca burasi gençlerimizin, kitap okumak isteyenlerin, arastirma yapmak, ders çalismak isteyenlerin bulusma noktasi olacak" dedi.



Vatandaslardan projeye destek

Vatandaslar da Kitap Kafe ve Millet Kiraathanesi Projesi için Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür etti. Oya Askir, "Çok güzel bir proje. Gençlerimiz için gelecegimiz için okumayi tesvik edecek bir mekan olacak" diye konustu.

Tugba Üser, "Proje Samsun’a çok yakisacak. Süper bir yatirim. Insallah kisa sürede tamamlanir ve biz de buraya geliriz" seklinde konustu.

Kitap okumayi çok sevdigini ve buranin heyecanla açilmasini bekledigini dile getiren Onur Yilmaz ise "Bölgenin degerine deger katacak bir yatirim olmus. Samsun Büyüksehir Belediyesi’ne gençler adina yaptigi bu yatirim için de tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA