Halk Ekmek Satislari Yeniden Basladi

Van’in merkez Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ihsan Emre Aydin, “Halkimizin, ekmegi en ucuz fiyattan almasi için olmasi gereken hususlardan asla taviz vermeyecegiz” dedi.

Halk Ekmek Satislari Yeniden Basladi
Ipekyolu Belediyesi tarafindan 28 Nisan’da baslatilan halk ekmek satisi, yüklenici firmanin yapilan sözlesmeye aykiri olarak 2.80 TL’den satmasi gereken ekmegi 3 TL’den satmak istemesi nedeniyle 10 gün önce durdurulmustu. Merkez 3 belediyenin ortak tutumu sonucu geri adim atan yüklenici firma, yapilan görüsmeler sonucunda ekmekleri 2.80 TL’den satmayi kabul etti. Bazi üretici firmalarin yapmaya çalistigi provokasyona karsi gerekli tüm tedbirler alinarak yasal islemlere baslanilmisti. Bu sürede yüklenici firmanin sözlesmeye uygun hareket edecegini belirtmesi sonrasinda halk ekmek satislari tekrar basladi.



"Halkimizin, ekmegi en ucuz fiyattan almasi için gereken hususlardan asla taviz vermeyecegiz"

Konuyla ilgili açiklama yapan Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ihsan Emre Aydin, “Halkimizin, ekmegi en ucuz fiyattan almasi için, olmasi gereken hususlardan asla taviz vermeyecegiz. Biz 20 kurus dahi olsa hemsehrilerimizin yararina olan durumlarda yanlarinda olmaya devam edecegiz. Bu konuda Tusba ve Edremit belediyelerimiz de bizimle birlikte ortak bir irade sergiledi. En temel ihtiyaçlarin basinda gelen ekmek satislari ile ilgili hassasiyetimizi bir kez daha burada belirtmek istiyorum. Bu konuda taviz vermemiz düsünülemez” dedi.

Kaynak: İHA