Balikesir'de Eda Ögretmenin 10 Parmaginda 10 Marifet

Burhaniye ilesinde, 4 yil önce Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi Resim Ögretmenliginden mezun olan Eda Yurtsal’in yaptigi resim, çini boyama ve epoksi isleri ilgi gördü. Ali Çetinkaya Caddesinde Yunus Nadi Pasajinda atölye açan Yurtsal, atölye çalismalarinin yaninda Halk Egitimde resim dersleri verdigini söyledi.

Balikesir'de Eda Ögretmenin 10 Parmaginda 10 Marifet
Okuldan mezun olduktan sonra hayalinde olan atölyeyi kurmak istedigini anlatan Eda Yurtsal, atölyesinde yagliboya ve akrilik resimler yapiyor. Yurtsal, bir taraftan da seramik boyama ve epoksi çalismalarina da agirlik verdi. Halk Egitim Merkezinde resim dersleri de veren genç ögretmen, isini severek yaptigini söyledi.

Sanatla mutlu oldugunu anlatan 30 yasindaki Eda Yurtsal,” 2018 yilinda Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi Resim ögretmenligi bölümünden mezun oldum. Hayalim atölye açmakti. Burada 2 ay önce atölyemi açtim. Çalisiyorum. Ayni zamanda Halk Egitimde de ögretmenlik yapiyorum. Çocuklarla vakit geçirmek her zaman çok güzel. Onlarin samimiyeti, içtenligi baska hiç bir seye degisilmiyor. Bende hayatimi onlarla vakit geçirmek istiyorum. Çocuklarla sanatla çok daha mutluyum. Ayni zamanda atölyemizde yagli boya akrilik tablolar yapiyorum. Siparis üzerine resimler yapiyorum. Epoksi malzemesinden bileklikler takilar nisan tepsileri yapiyorum. Örgü hirkalarimiz var. Biblolardan hediyelik esyalar yapiyorum. Bunlar da atölyeye destek olan parçalarim. Isimi severek yapiyorum” dedi.

Kaynak: İHA