TDP Genel Baskani Sarigül'den 'Sinir Güvenligi' Vurgusu

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, Iran’daki eylemlerin büyüme ihtimaline karsi sinir güvenliginin korunmasi gerektigini belirterek, “Bu tip olaylarin nereye varacagi belli olmaz. Simdiden sinir güvenligimizi korumamiz lazim” dedi.

TDP Genel Baskani Sarigül'den 'Sinir Güvenligi' Vurgusu
TDP Merkez Binasi’nda gerçeklestirilen gündem degerlendirme toplantisinda açiklamalarda bulunan Mustafa Sarigül, “Türkiye’nin dört bir yaninda krizler, savaslar yasaniyor. Rusya-Ukrayna savasinin 3. Dünya Savasina yol açacagi konusuluyor. Iran’da 22 yasindaki bir kadinin öldürülmesiyle baslayan gösteriler sürüyor. Iranli kadinlarin mücadelesi saygideger bir mücadele" ifadelerini kullandi.

"Bize düsmanlik edenlerle derhal yolumuzu ayirmaliyiz"

Sinir güvenliginin önemine deginen Sarigül, "Bu tip olaylarin nereye varacagi belli olmaz. Simdiden sinir güvenligimizi korumamiz lazim. Meclis açilir açilmaz bir kapali oturum yaparak, bir tehdit degerlendirmesi yapmali, gerekenlerin yapilmasi konusunda hükümete tam yetki vermelidir. Dünyanin önüne birlik içinde kararli ve dik bir durus koymamiz lazim. Önemimizi ve degerimizi bilmeyenlerle, bize düsmanlik edenlerle derhal yolumuzu ayirmaliyiz” diye konustu.

Türkiye Degisim Partisi için heyecanli bir günü yasadiklarini vurgulayan Sarigül, “Tam 366 gün önce onurla, gururla, serefle Türkiye Degisim Partisi’nin ilk kongresini yapip seçime girme yetkisini almistik. Geçen sene bugün yaptigimiz çalismayla seçimlere girme hakkini kazandik. Simdi heyecanli ve gururluyuz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA