Adana'da 3500 Rakimli Dagda Mahsur Kalan Dagci Helikopterle Kurtarildi

Adana’nin Aladag ilçesindeki 3563 rakimli Vayvay Dagi’na tirmanan 3 dagcidan biri mahsur kaldi.

Adana'da 3500 Rakimli Dagda Mahsur Kalan Dagci Helikopterle Kurtarildi
Vayvay Dagi’na tirmanan 3 dagci Köküt mevkiinde birbirleri ile iletisimi kaybetti. Iki dagci asagi inerken, dagcilardan biri 3500 rakimda mahsur kaldi. Dün aksam saat 20.00’de 112’yi arayarak yardim isteyen dagci için Aladag Belediye Baskani Mustafa Akgedik ve ekibi ile jandarma, AFAD ekipleri ve köylüler arama-kurtarma çalismalarina basladi.

Hayvancilik yapan bir vatandasin yardimiyla dagciyla gece saat 02.00 sularinda irtibat kuruldu. Ulasilmasi imkansiz ve yeri çok tehlikeli olan dagci, sabah saat 08.00 siralarinda Malatya’dan kalkan Türk Silahli Kuvvetlerine ait helikopterle mahsur kaldigi yerden kurtarildi.

Aladag Belediye Baskani Mustafa Akgedik da kurtarma çalismalarini yakindan takip etti. Baskan Akgedik, "Jandarmamiz, AFAD ekiplerimiz ve köylülerimizle baslatilan çalismayi birebir takip ettik. Mehmetçiklerimize destekleri için tesekkür ederiz. Dagci kardesimizin kurtarilmasi için seferber olundu ve sabah saatlerinde helikopterle kurtarildi. Can kaybi yasanmadan kurtarilmasina sevindik. Insallah bundan sonra böyle bir durum yasanmaz. Geçmis olsun dileklerimizi sunariz" dedi.

Mahsur kalan dagcinin kurtarilma anini paylasan Milli Savunma Bakanligi, "Türk Silahli Kuvvetlerimiz her zaman ve her yerde asil milletimizin emrinde" notunu düstü.
Kaynak: İHA