Büyüksehir Oyunu Sokaga Tasidi

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan bu yil 15.’si gerçeklestirilen Sokak Oyunlari Senligi, unutulmaya yüz tutan sokak oyunlarini çocuklarla bulusturdu. Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da çocuklarin oyunlarina eslik etti.

Büyüksehir Oyunu Sokaga Tasidi


Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin unutulmaya yüz tutmus sokak oyunlarini tekrar gündeme getirmek ve yasatmak, çocuklar arasindaki sosyal iletisimi artirmak amaciyla düzenledigi Sokak Oyunlari Senligi’nin 15’incisi Yunuseli Havaalani’nda yapildi. Alana kurulan oyun istasyonlarinda çocuklar, istop, saklambaç, dokuztas, yakan top, balik agi, don ates, körebe, cilli, mendil kapmaca ve ip atlama gibi oyunlari hem ögrendi hem oynadi. Alandaki istasyonlari gezen Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, izlemekle yetinmeyip, çocuklarla birlikte oyun oynadi. Yakan top, cilli, çivili tahtada maç oyunlarina katilan Baskan Aktas, ip atlayarak çocuklarla birlikte keyifli bir geçirdi. Çocuklar kadar ailelerinin de keyifli zaman geçirdigi etkinlige, Rafadan Tayfa ve Karizma Show gösterileriyle Gönül Yeprem ve Sazlambaç grubu da sarkilariyla renk katti.

Günümüzde çocuklarin yogun olarak teknolojiyle hemhal oldugunu, sokaktan ve oyundan uzaklastigini dile getiren Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, “Oysa çocuklarin gelisimi için oyunun çok büyük önemi var. Sokak Oyunlari Senligimizle çocuklari bilgisayardan uzaklastirmayi ve anne babalariyla hosça vakit geçirmelerine imkan saglamayi arzu ediyoruz. Bu sayede çocuklarimiz arasinda planli çalisma, yardimlasma, dayanisma ve arkadaslariyla ortak bir seyler yapabilme duygusunu gelistirmek istiyoruz. Ayrica hayal gücünün gelisiminde de sokak oyunlarinin önemli bir islevi var. Ailelerimizin yogun bir katilimi söz konusu. Toplam 55 sokak oyunu istasyonu ve 15 atölye çalismasi ile her yas gurubunun ilgi duyacagi alanlar olusturduk. Ben katilan herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Senlik çocuklar kadar aileleri için de oldukça keyifli geçti. Bazi istasyonlarda oyunlar anne baba katilimiyla yapilirken, anneler ip atlama oyununda ip sallayarak, çocuklarina eslik etti.
Kaynak: İHA