Sirket Yöneticiliginden Istifa Edip Evinin Küçük Bir Odasinda Sanat Atölyesi Kurdu

Evinin bir odasina kurdugu atölyede seramik takilar imal eden eski sirket yöneticisi Volkan Yilmaz, “Türkiye’de gençler tarafindan anime kültürü çok yayginlasiyor ve ben bu durumun farkina vararak tasarladigim ürünleri Eskisehir’in düzenledigi kültür sanat festivallerinde tüketiciler ile bulusturuyorum” dedi.

Sirket Yöneticiliginden Istifa Edip Evinin Küçük Bir Odasinda Sanat Atölyesi Kurdu
Kendisine ait sirketi kapatip evinin bir odasini atölyeye çeviren sanatçi Volkan Yilmaz, seramik tasarimlardan yaptigi el isçiligi ürünler ile geçimini sagladigini anlatti. Tasarimlari tamamen kendisine ait olan takilarin satisini sosyal medya hesabindan veya Eskisehir’de kurulan çesitli sanat sergilerinde yapan Yilmaz, Eskisehirli sanatseverlerin dikkatlerini üzerine çekiyor. Küpeler, yüzükler, yaka igneleri ve anime ustasi Hayao Miyazaki’nin karakterleri üzerine çalismalar yaptigini ifade eden Yilmaz, “Türkiye’de gençler arasinda anime kültürü gittikçe yayginlasiyor” seklinde konustu.



“Tüm ürünlerim bu odadan çikiyor”

Kurumsal bir sirkette yönetici olarak çalisirken el yeteneginin farkina varip istifa ettigini belirten eski iktisatçi Yilmaz, “Cesaretimi toplayip 3 metre karelik küçük bir isletme açtim ve sosyal medya hesabimdan da ‘Eskisehir’in en küçük taki dükkâni’ diye söylüyordum. Zaman bana yetmiyordu ve seramik yapanlarin da beni anlayacagi üzere ürünleri kisa sürede elde edemiyordum. Eylül ayinda dükkânimi kapatma karari verdim. Tek basima çalistigim için de dükkâna artik gidememeye ve gelen siparislere yetisemedim. Su an da evimin küçük bir odasini atölyeye çevirdim ve tüm ürünlerim bu odadan çikiyor” dedi.



“Ortalama 5 gün sürüyor”

“Ürünlerimde seramik hamur kullaniyorum” diyen Volkan Yilmaz, konu ile alakali olarak sözlerine su sekilde devam etti:

“Tasarimlarimda çamur kullanmiyorum çünkü daha detayli ve ince çalistigim için bekledigim etkiyi alamiyorum. Seramik hamuru havada kuruyor. Aslinda buna kil de diyebiliriz. Ürünlerimi minimum 5 gün içerisinde alabiliyorum. Istedigim kalibi çizip çikartiyorum ve sonra da kalibi basiyorum. Serbest elle çalistiklarim da oluyor. Netice itibari ile 24 saat içerisinde kurutmaya vakit ayiriyorum. Zimparaliyorum ve sira dekora geliyor. Ilk dekorun üzerinden en az 6 saat geçiyor. Sir vernik dedigimiz bir vernik vardir. Bu da hem gidaya uygun hem de vücuda alerjik bir etkisi olmadigi için tercih ediyorum. Onun da ilk katinin kurumasi hemen hemen yine bir günümü aliyor. Yani ürünler ortalama 5 günde raflarda yerini aliyor ya da nihai tüketicileri ile bulusuyor.”

“En büyük maliyetim firçadir”

Kullandigi malzemelerin maliyetlerinin yurtdisindan dolar bazli geldigi için degiskenlik gösterdigini dile getiren 40 yasindaki Yilmaz, “Sentetik firçalar kullandigimdan dolayi istedigim etkiyi alabilmek için sürekli firça almak durumundayim. En büyük maliyetim firçadir. Boyalari ise orta boy almaya çalisiyorum yani ne büyük ne de çok küçük ebatlarda olmuyorlar. Ürünlerimde firça izi kalmamasina özellikle dikkat ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA