Siddetli Yagis Binlerce Elma Agacini Kökünden Kirdi

Karaman’da sulu sepen seklinde yagan dolu, bazi elma bahçelerinde hasara yol açarak binlerce agacin kökünden kirilmasina neden oldu.

Siddetli Yagis Binlerce Elma Agacini Kökünden Kirdi
Kent genelinde dün aksam saatlerinde baslayan yagmur, bazi bölgelerde yerini sulu sepen doluya çevirdi. Merkeze bagli Kizik köyünde bulunan bir bahçede elmayi dolu ve günes yanigindan korumak için üzerine çekilen fileler sulu sepen yagan dolunun agirligina dayanamayarak devrildi. Elma agaçlarina tellerle bagli olan filelerin devrilmesi sonucu 20 dekarlik bahçede ekili olan 5 yasindaki yaklasik 10 bin agaç dallarindaki elmalarla birlikte kökünden kirildi. Karaman Ziraat Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Bayram, 1 milyon liranin üzerinde hasarin olustugu bahçede incelemelerde bulundu.

“Sulu sepen yagan dolu bazi bahçelerde hasara yol açti”

Hasar gören bahçede incelemelerde bulunan Karaman Ziraat Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Bayram, aniden baslayan saganak yagisin bazi bölgelerde yerini sulu sepen doluya çevirdigini söyledi.

Karaman olarak Türkiye’de söz sahibi olduklari elmada hasadin devam ettigini belirten Bayram, “Dün aksam saatlerinde siddetli bir sekilde sulu sepen yagan dolu, bazi bahçelerimizde hasara yol açti. Suan içinde bulundugumuz 20 dekarlik elma bahçesinde filelerin asiri yagisin agirligina dayanamayarak göçme yasanmistir. Yasanan göçme nedeniyle de tüm agaçlar kökünden kirilmistir. Üreticimize geçmis olsun diliyorum. Suana kadar yaptigimiz incelemelerde bu bahçe disinda ciddi hasar gören bir bahçemiz bulunmamaktadir” dedi.

Kaynak: İHA