Kuyumcunun Dikkati Dolandiricilarin Agina Düsen Vatandasin 40 Bin TL'sini Kurtardi

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde telefon dolandiricilarina para vermek için altinlarini bozdurmak isteyen vatandas, kuyumcunun dikkati sayesinde 40 bin TL dolandirilmaktan kurtuldu.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde telefon dolandiricilari, Çaglayan Adliyesi Icra Dairesinden aradiklarini söyleyerek tuzagina düsürdükleri C.B. (62) isimli vatandasi 18 bin TL dolandirdi. Ikinci kez C.B.’yi arayan sahislar, kendilerine 40bin TL daha göndermesini istedi. Evinde bulunan altinlari alan C.B., bozdurmak için kuyumcuya gitti. Bir yandan telefonla konusup bir yandan da altinlarini bozdurmak isteyen C.B.’nin durumundan süphelendi. C.B.’nin elindeki telefonu alarak kapatan kuyumcu, vatandasa dolandirildigini söyledi.

Kuyumcunun kendisini uyarmasi üzerine dolandirildigini anlayan C.B., sahislar hakkinda suç duyurusunda bulundu.

Yasadiklarini anlatan C.B., "Köyde hasta esimin yaninda bulunmaktaydim. Cep telefonum çaldi ve açtim. Karsimdaki kisi bir tebligat ve kargo paketim oldugunu ve bunu zamaninda almadigim için paketin geri iadesinin gerçeklestigini söyledi.

Zamaninda alinmayan kargodan dolayi karsi firmanin zarara ugradigini ve Çaglayan Adliyesinde hakkimda icra takip isleminin baslatildigini söylediler. Ben ilk etapta böyle bir siparisimin olmadigini ve hasta esimin oldugunu söyleyerek telefonu kapatmak istedim. Fakat, karsidaki kisi tebligatin ve kargo paketinin saglik konusunda oldugunu ve zamaninda alinmadigi söyleyerek saglik firmasinin zararinin telafisi için acil olarak 18 bin lira göndermem gerektigini söyledi.

Ben de ilçe merkezine giderek 18 bin lira parayi gönderdim. Yaklasik 1 saat sonra tekrar arayarak icra takip isleminin sonlanmasi için yine para göndermemi istediler. Para gönderilmez ise hapis cezasinin olacagini söylediklerinde bir an hasta esimi düsündüm ve evdeki altinlari alarak ilçe merkezindeki kuyumcuya bozdurmaya gittim. Tabii bu esnada telefonum sürekli açik ve benimle konusmaktalardi. Bana sürekli talimat veriyorlardi. Bu konusmalara sahit olan kuyumcu bir anda elimden telefonu alarak karsidaki kisilerle konusmaya basladi.

Daha sonra da telefonu kapatarak ’amca seni dolandiriyorlar’ dedi.

Ben ilk basta kuyumcuya inanmadim ve sert tepki gösterdim. Sonra olayin içyüzünü anlattiklarinda dolandirildigimi anladim. Hemen Ilçe Emniyet müdürlügüne giderek karsi taraftan sikayetçi oldum’’ dedi.

Kaynak: İHA