Izmit'e 41 Ayda Yapilan Yatirimlar Bu Lansmanda Tanitildi

Izmit Belediyesi’nin 41 ayda kente kazandirdigi projeler, düzenlenen lansmanda anlatildi. Programa katilan IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet’in, Türkiye’nin ve Izmit’in ilk kadin belediye baskani olan Leyla Atakan’i hatirlattigini söyledi.

Izmit'e 41 Ayda Yapilan Yatirimlar Bu Lansmanda Tanitildi
IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Izmit Belediyesi tarafindan agabeyi Nihat Gürer’in adina yaptirilan spor kompleksinin açilis törenine ve Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet’in görevindeki 41 ayini anlatacagi lansmana katildi.

Programda Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, CHP ve IYI Parti yetkilileri hazir bulundu.

"Leyla ablayi hatirlattiniz"

Programda konusan Aksener, Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet’i çalismalari dolayisiyla kutladi. Hürriyet’in, Türkiye’nin ilk kadin belediye baskani unvanini tasiyan Leyla Atakan’i hatirlattigini söyleyen Aksener, "Leyla ablayi hatirlattiniz, ben de ona benzemeye çalisirdim. Benim yasimda kizlar Kocaeli’de Leyla Hanim’a benzemeye çalisirdi. Siz basardiniz, Allah sizi utandirmasin" dedi.



"Verdigimiz sözleri tutmanin mutlulugunu yasiyoruz"

Izmit Belediyesi’ni devraldiklari günden bu yana geçen 41 aya deginen Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, "Dönüp geriye baktigimizda verdigimiz sözleri tutmanin mutlulugunu yasiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de dedigi gibi; ’Mesuliyet yükü her seyden, ölümden de agirdir’ Gerçekten üzerimizde büyük bir mesuliyetimiz var. Biz de bu mesuliyetin geregi ve kalbimizdeki Izmit askiyla görevimizi yaparken su sorumlulukla hareket ettik; önce yeni bir anlayis, vizyoner bakis açisiyla yeni seyler yapacagiz ama bunu yaparken yillardir yapilmayani yapacagiz" seklinde konustu.



"Çok ciddi bir istihdam olusturduk"

Kente bazi önemli degerler kazandirdiklarinin altini çizen Hürriyet, "Bunlara en iyi örnek basit bir kiraathaneden muhtesem bir sanat fabrikasina dönüsen ve su an bin ögrencinin egitim gördügü Sanat Akademisi. Bu gibi hizmetleri yapmaya gayret ettik. Ilk sosyal tesisimiz olan Gülümse Kafe’yi açmadan önce özel isletmedeydi. Biz bu özel isletmeden aylik 4 bin lira kira aliyorduk. Isletme süresi bitti, uhdemize aldik sosyal tesis açtik. Su anda oranin ücretleri çok uygun ve milletimiz oradan çok memnun, çok mutlu. Çay yalnizca 2 TL, bütün hizmetlerimiz piyasanin çok altinda. Günlük cirosu 20 bin lira. Çok ciddi bir gelir elde ediyoruz. 75 kisi çalisiyor. Çok ciddi bir istihdam olusturduk" diye konustu.



"51 milyon TL civarinda piyasa borcunu kapatmis olduk"

Belediyenin bütçesine deginen Hürriyet, "Belediyeyi devraldigimizda, ilk yilimizda kendi olusturmadigimiz bütçe sebebiyle eksi 47 milyon TL bütçe açigimiz vardi. Ikinci yilimizda kendi bütçe planimizi yaptik ve tam tamina denk bütçe yaptik. Yüzde 83 oraninda gerçeklestirdik ve artiya geçtik. Üçüncü senemizde ise bütçemiz arti 28 milyon bütçe fazlasi verdi ve 51 milyon TL civarinda da piyasa borcunu kapatmis olduk" sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA