Incirlik Üssü'nde Çalisan Astsubay FETÖ'den Tutuklandi

Adana polisinin yaptigi FETÖ operasyonunda tutuklanan 3 zanlidan birinin Incirlik Üssü’nde astsubay olarak çalistigi ögrenildi.

Incirlik Üssü'nde Çalisan Astsubay FETÖ'den Tutuklandi
Adana Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen FETÖ/PDY sorusturmasi kapsaminda örgütle baglantisi oldugu ve örgütün gizli haberlesme programi ‘ByLock’ kullandigi belirlenen 10 süpheli tespit edildi. Süpheliler hakkinda yakalama karari çikarilmasinin ardindan Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, belirlenen adreslere 21 Eylül günü safak vakti operasyon düzenledi.

Operasyonda gözaltina alinan süpheliler, saglik kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Süphelilerden Hava Astsubay Ismail S.’nin (44), 10’uncu Tanker Üssü’nde halen görevde oldugu ögrenildi. Ismail S.’nin, sabit büfe ve ankesörlü telefonlardan ardisik arama yaptigi, örgüt adina faaliyet yürüten mahrem sorumlularla görüstügü öne sürüldü. Süpheli Ayse D.’nin (40) ise 2 ayri ByLock hatti bulundugu, örgütün sohbet toplantilarina katildigi belirtildi. Örgütün kapatilan dershanelerinde ögretmenlik ve müdürlük yaptigi belirlenen Mehmet A.’nin (50) ise BankAsya hesabinda artirim yaptigi, dershanelerdeki çocuklara ‘ser rehber’lik yaptigi bildirildi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden Ismail S., Ayse D. ve Mehmet A. çikarildiklari mahkemece tutuklanirken, Muhammet A. ve Hacer A. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Diger 5 süpheli ise emniyetteki ifadelerinin ardindan saliverildi.

Kaynak: İHA