Bagcilar'da Kültür Sanat Sezonu Coskulu Bir Törenle Açildi

Bagcilar Belediyesi 2022-2023 Kültür Sanat Sezonu, siyaset, sanat ve is dünyasindan çok sayida taninmis ismin katildigi coskulu bir törenle açildi. Programda Bagcilar Kültür Sanat Yili açilisina özel yapilan ve Belediye Baskani Abdullah Özdemir’in de rol aldigi “Sizinle Güzel” isimli kisa filmin gösterimi yapildi.

Bagcilar'da Kültür Sanat Sezonu Coskulu Bir Törenle Açildi
Bagcilar Belediyesi 2022-2023 Kültür Sanat Sezonu, siyasetten is dünyasina ve edebiyattan sinema dünyasina kadar birçok taninmis ismin katildigi coskulu bir törenle açti. Renkli görüntülere sahne olan gecede; yönetmenligini Çagri Besli, müziklerini ise Ali Tolga Demirtas’in yaptigi “Sizinle Güzel” isimli kisa film gösterimi, müzik dinletisi ve kum sanati gösterisi sergilendi. Gösterimi yapilan kisa filmde Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir de rol aldi. Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir’in ev sahipligindeki programa; Kültür ve Turizm Bakani Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan ile sinema, tiyatro, müzik ve edebiyat dünyasinin taninmis isimleri katildi.

Baskan Özdemir, yeni dönemde gençlerin istekleri dogrultusunda dinamik, özgün ve eglenceli içerige sahip, her kesimden vatandasi kapsayacak projeleri hayata geçirilecegini ifade etti.

“Gençlerimizin daha donanimli olmasina katki saglamak istiyoruz”

Gençlerin daha donanimli olmasina katki saglamak istediklerini belirten Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir, “Bagcilar’da kurulusundan bu yana önemli bir yer edinmistir kültür sanat. Biz de var olan tecrübenin üstüne yeni donanimlar kazandirmak istiyoruz. Var olan çalismalarimizi aksatmadan onlari daha da nitelikli hale getirerek hem mekânsal anlamda hem de içerik açisindan hem Bagcilarimizin gençleri için hem çocuklari için hem de kadinlarimiz için bütün Bagcilar fertleri için güzel bir sunum noktasina getirmek istiyoruz. Göreve geldigimizden beri sunu ifade ettik gençlerin ve çocuklarin belediye baskani olacagiz diye, bunu ifade ederken tabi büyüklerimizi ihmal edecegiz anlaminda söylemedik. Her söyledigimizde de büyüklerimizin gözlerinin içinin güldügünü gördük çünkü onlarin çocuklari için torunlari için bu anlayisi sergiledigimizi onlar da çik iyi biliyordu. Gençlerimizin daha donanimli olmasina katki saglamak istiyoruz” dedi.

“Gayretlerinden dolayi Bagcilar Belediyemizi tebrik ediyorum”

Çalismalarindan dolayi Bagcilar Belediyesini tebrik eden Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan ise “Bagcilar Belediyemizi böylesine bir sezon açilisini kurguladigi ve böyle önemli davetlileri buraya getirdigi için tebrik ediyorum. Toplumsal hayat sehirlerde cereyan ediyor. Toplum kendisini kültürüyle somut olmayan mirasiyla veya insa ettigi sehirlerde ortaya koydugu yapilariyla, somut mirasiyla ve sanatçilari araciligiyla gündelik hayatina gelecegine inovasyonuna, sanatina, mimarisine, tasarimina yaptigi katkilarla toplumsal hayatini böyle yürütüyor diyebiliriz. Toplum hayati sehir, bir yönüyle kültürdür. Bir yönüyle sanattir. Sehirlerimizin altyapilari çok iyi hale geldi simdi ise insana fokuslanan, insani egiten kültürüyle bulusturan sanatta onlari kavusturan ve böylelikle sehirlerini saha yasanabilir hale getirmeye çalisan bir perspektife yöneldi tüm belediyelerimiz. Bagcilar Belediyesi de bu çerçevede sanatçilariyla fikir adamlariyla, sairleriyle, edebiyatçilariyla, tiyatroculariyla birçok yönlü faaliyetleriyle bu bulusmaya ev sahihligi yapacak. Bu anlamda gayretlerinden dolayi Bagcilar Belediyemizi tebrik ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA