Tusbali Çiftçiler Arazilerine Daha Güvenli Ulasacak

Van Büyüksehir Belediyesi, Tusba ilçesi Yesilsu (Amik) Mahallesindeki tehlikeli arazi yolunu ulasima kapatarak yeni yolu çiftçilerin hizmetine açti.

Tusbali Çiftçiler Arazilerine Daha Güvenli Ulasacak
Kirsal kesimlerde tarim ve hayvanciliga yönelik çalismalarini sürdüren Van Büyüksehir Belediyesi, çiftçinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bölgede kanal, gölet temizlikleri, sivat kurulumlari ve hayvan içme suyu projeler ile tarim ve hayvanciligin gelisip sürdürülebilmesini saglayan Van Büyüksehir Belediyesi, yeni arazi yollariyla da çiftçilerin tarlalarina ulasimlarini güvenli hale getiriyor. Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi ekipleri Tusba ilçesine bagli Yesilsu (Amik) Mahallesinde sik sik trafik kazalarinin yasandigi bölgede çalisma baslatti. Mevcuttaki tehlikeli arazi yolu engebeli ve dik olmasi sebebiyle ulasima kapatilirken yeni yol çalismalari içinde start verildi.

2 kilometre uzunlugundaki yeni arazi yolunu ise yaklasik 1 haftalik titiz bir çalisma sonucu çiftçilerin kullanimina sunan Büyüksehir, kazalarin da önüne geçmis oldu. Daha önce yolun çok dik ve engebeli olmasi sebebiyle traktör ve tarim makinalarinin arazilere ulasmakta güçlük çektigini ifade eden Amik Mahalle Muhtari Tunay Balkis, çalismalardan ötürü Van Büyüksehir Belediyesine tesekkür etti. Mevcut yolda ölümle sonuçlanan kazalarin yasandigini anlatan Muhtar Balkis, yeni yol ile bu tür kazalarin da önüne geçildigini söyledi.

Tarimsal Hizmetler Daire Baskanliginin kirsal kesimlerde sezon sonuna kadar çalismalarini sürdürecegi kaydedildi.
Kaynak: İHA