Prof. Dr. Tuncer Karpuzoglu Vefatinin 2. Yil Dönümünde Anildi

Akdeniz Böbrek Hastaliklari ve Organ Nakli Sosyal Yardimlasma Dernegi (AKBÖHONDER) tarafindan Prof. Dr. Tuncer Karpuzoglu’nun vefatinin 2. yil dönümü dolayisiyla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin bahçesinde lokma dagitimi yapildi. Etkinlige Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’in yani sira Prof. Dr. Tuncer Karpuzoglu’nun esi Prof. Dr. Gülten Karpuzoglu, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Ayse Gülbin Arici, Prof. Dr. Cengiz Toker, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Yildiray Çete, AKBÖHONDER Baskani Mehmet Sahan ve üyeleri ile akademik ve idari personel katildi.

Prof. Dr. Tuncer Karpuzoglu Vefatinin 2. Yil Dönümünde Anildi


Hizmetleri devam ediyor

Prof. Dr. Tuncer Karpuzoglu’nun bilime, insanliga ve organ nakline önemli hizmetlerde bulundugunu belirten Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Prof. Dr. Tuncer Karpuzoglu hocamizi ugurlayali 2 yil oldu. Esi Gülten hocamiz da çok kiymetli hocalarimizdandir. Kendisiyle geçen iki yili yad ettik. Tuncer hocamiz Üniversitemiz, Antalyamiz ve ülkemiz için çok önemli hizmetlere imza atti. Üniversitemizin kurulus felsefesinin sekillenmesinde Tuncer hocamizin vizyonunun rolü büyük. Bugün, attigi tohumlarin ne asamaya geldigini sizler de görüyorsunuz. Insanin vefatindan sonra da hayirla yad edilmesi ve hizmet ediyor olabilmesi ne büyük mutluluk. Onun sayesinde nice hastalar sifaya kavustu. Kendinden sonraki bilim insanlarina öncü oldu. Kendisiyle aile olarak kisisel hatiralarimiz da var. O yüzden vefati beni derinden üzdü. Yine de geride biraktigi hizmetlere bakip teselli bulmaya çalisiyoruz. Sevenlerinin ve kendi adini tasiyan organ nakli merkezimizde organ nakli yapilarak sagliklarina kavusan herkesin gönüllerinde yasamaya devam edecek. Ruhu sad olsun” diye konustu.

Prof. Dr. Tuncer Karpuzoglu’nun esi Prof. Dr. Gülten Karpuzoglu ile de yakinen ilgilenen Rektör Özkan, etkinligin düzenlenmesinde emegi geçen herkese tesekkür etti.
Kaynak: İHA