MIT'in Operasyonu, Ordulu Sehit Ailesinin Yüregini Ferahlatti

Ordulu sehit Piyade Uzman Çavus Ceyhun Arslantürk’ün babasi Cumhur Arslantürk, oglunun sehit oldugu eylemin faillerinin yakalanmasindan dolayi memnuniyet duyduklarini belirtti. Arslantürk, "Insallah bunlara yasam hakki verilmeyecek" dedi.

MIT'in Operasyonu, Ordulu Sehit Ailesinin Yüregini Ferahlatti


Agri Dogubayazit’ta terör örgütü mensuplariyla çikan çatisma sonrasi agir yaralan Piyade Uzman Çavus Ceyhun Arslantürk, tedavi gördügü hastanede 29 Agustos 2020 tarihinde sehit oldu. Gülsüm ve Cumhur Arslantürk çiftinin 4 çocugundan biri olan 23 yasindaki sehit Arslantürk, Persembe ilçesinde düzenlenen törenin ardindan ilçenin Sogukpinar Mahallesi’nde topraga verilmisti. Olayin ardindan 2 yil geçerken, Milli Istihbarat Teskilati (MIT) gerçeklestirdigi operasyon ile kirmizi bültenle aranan PKK/KCK mensubu Atilla Çiçek ve örgütün sözde sorumlularindan Hüseyin Yildirim’i sinir hattindaki operasyonla yakaladi ve Türkiye’ye getirdi. Yakalanan örgüt mensuplarinin farkli tarihlerde 8 askerin sehit edildigi eylemlerin failleri oldugu da ortaya çikti.

“Insallah bu serefsizlere yasam hakki verilmeyecektir”

Ogullarinin sehit oldugu operasyonun sorumlularinin yakalanmasindan dolayi duydugu memnuniyeti dile getiren sehit babasi Cumhur Arslantürk, “Oglum Iran sinirinda vatan hainleri ile çikan çatismada sehit oldu. Acimizin dinme sansi yok ancak tabii bu serefsizler yakalandigi için seviniyoruz. Bizim vatanimiz, milletimiz ve askerimizin bunlarin pesinde oldugunu biliyoruz. Insallah bu serefsizlere yasam hakki vermeyeceklerdir, buna da inaniyorum” dedi.



“Cumhurbaskanimiz ve Içisleri Bakanimiza güveniyoruz”

“Suanda devletimiz tam hiziyla gidiyor, insallah en iyi sekilde de basari gösteriyorlar” diyen sehit babasi Cumhur Arslantürk, “Bu vatan hainlerine de yasam hakki vermeyeceklerini iyi biliyorum. Benim oglum bu vatan için sehit oldu, ben bundan onur ve gurur duyuyorum. Allah onlarin belasini versin, baska diyecek sözüm yok. Insallah da bunlarla (terör örgütleri) en iyi sekilde mücadele edecegiz. Ülke, vatan ve millet olarak mücadele edecegiz. Her seyden önce Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a ve Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu’ya bu konuda tam anlamiyla güveniyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA