KHK Disinda Kalan 90 Bin Taseron Isçinin Kamuya Alinmasi Için Yapilan Çalisma Tamamlandi

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, “Yaklasik 1 milyon isçi kamuya geçti ama o günün sartlarinda 90 bin isçi kapsam disinda kaldi. Onlarin kamuya geçmesi için gerekli çalismalarimizi tamamladik” dedi.

KHK Disinda Kalan 90 Bin Taseron Isçinin Kamuya Alinmasi Için Yapilan Çalisma Tamamlandi
Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, HAK-IS’i ziyaret ederek, Genel Baskan Mahmut Arslan ile görüstü. HAK-IS Genel Merkezinde gerçeklesen görüsme yaklasik bir saat sürdü. Görüsmenin ardindan Bakan Bilgin, Arslan ile birlikte basin açiklamasi gerçeklestirdi. Asgari ücret konusunda Bakan Bilgin, “Önümüzdeki aralik ayinda yeniden asgari ücreti degerlendirecegiz. Enflasyonun etkisini, tahribatini dikkate alarak yeni bir degerlendirme sonucunda kararimizi açiklayacagiz” ifadelerini kullandi.

"EYT ÇALISMALARI DEVAM EDIYOR"

Emeklikle Yasa Takilanlar (EYT) ile ilgili çalismalarin devam ettigini belirten Bakan Bilgin, “EYT sorunu 1999 öncesi ise baslayanlarin karsilastigi emeklilikle ilgili bir sorun. Onlarin prim gün sayisini doldurmus olan, yilini doldurmus olanlarin karsilastigi bir sorun. Onunla ilgili bir çözüm asamasina geldik. O dosyayi tamamladigimiz gün bir basin toplantisi ile ya da baska bir sekilde Türk kamuoyuyla paylasacagiz” diye konustu.



"696 SAYILI KHK KAPSAMI DISINDA KALAN 90 BIN TASERON ISÇININ KAMUYA ALINMASI IÇIN YAPILAN ÇALISMA TAMAMLANDI"

696 sayili KHK ile kadroya geçislerde kararname disinda kalan isçiler için de çalisma yürütüldügünü ifade eden Bakan Bilgin, “Yaklasik 1 milyon isçi kamuya geçti ama o günün sartlarinda 90 bin isçi kapsam disinda kaldi. Onlarin kamuya geçmesi için gerekli çalismalarimizi tamamladik. Onun da belli bir asamadan sonra uygulamaya sokulacaginin haberini vermek isterim” dedi.



"VERGI DILIMINDE DÜZENLEME YAPILABILIR"

Maaslarda uygulanan vergi dilimi hakkinda Hazine ve Maliye Bakanligi ile ortak bir çalisma yürüteceklerini söyleyen Bakan Bilgin, “Toplu sözlesmelerde sendikacilarimizin bize söyledigi bir sey var. ‘Biz toplu sözlesmelerde elde ettigimiz ücreti toplu sözlesme sonuna kadar elde etmek istiyoruz’ diyorlar. Bu hakli bir taleptir. Bu konuda da Hazine ve Maliye Bakanimiz ile görüsmelerimiz var. Bu konu da önemli bir konudur” ifadelerine yer verdi.

Vergi diliminde yapilacak düzenlemenin oraninin sorulmasi üzerine Bilgin sunlari söyledi:

“Özellikle vergi disinda kaldigi için asgari ücret rakaminin altindaki miktar vergi disinda kalacak. Dolayisiyla onun üzerindeki isçilerin aldigi ücretin vergi disinda kalmasi söz konusu. O konuda henüz bir oran üzerinde konusmadik. Toplu sözlesmede elde edilen ücretin yilsonunda geçerliligini koruyacak bir seviyede verginin dikkate alinmasi, daha da önemlisi kriz dönemlerinde bunun sabitlenmesi.”

(Ömer Faruk Karatas - Gürkan Sayin /IHA)
Kaynak: İHA