Eminönü'nde Bulunan Simitçi Heykelinin Bronz Simitleri Çalindi

Eminönü’nde bulunan Istanbul’un simgelerinden simitçi heykelinin bronz simitleri çalindi. Çalinan bronz simitlerin bulunmasi için çalisma baslatildi.

Eminönü'nde Bulunan Simitçi Heykelinin Bronz Simitleri Çalindi


Fatih Belediyesi tarafindan yaptirilan Eminönü Yeni Camii Meydani’nda bulunan simitçi heykelinin bronz simitleri çalindi. Eminönü’nün simgelerinden biri olan simitçi heykelinin tepsisinde bulunan simitlerin ne zaman çalindigiyla ilgili net bir bilgiye ulasilamadigi ögrenildi. Eminönü’ne gezmek için gelen vatandaslar da bronz simitlerin çalinmasina tepki gösterdi.

"Gelse ben ona simit parasi verirdim’’

Ailesiyle Eminönü’ne gezmeye gelen Ertugrul Baltaci, "Vallahi ne diyeyim? Bizim milletin saçmaligi. Buradaki simit de çalinirsa bilmiyorum artik. Bir sey diyemiyorum. Ayip yani, suradaki simit çalinir mi? Gelse ben ona simit parasi verirdim. Çalmalari hiç hos bir sey degil. Belediyemiz ne güzel buraya güzel bir sey yapmis, çalinmasi hiç iyi bir sey degil. Bunu siddetle kiniyorum’’ dedi.



Türkiye’ye tatile geldigini söyleyen Gülsah Deveci, "Olmamasi gereken bir sey. Ben buraya yurt disindan tatil yapmak için geldim. Çalinmasi çok yanlis bir durum. Bir de manevi degeri yüksek olan bir sey. O yüzden böyle bir seyin yapilmamasi gerekiyordu" seklinde konustu.

Simit heykellerinin çalinmasina üzüldügünü dile getiren bir vatandas ise, "Çok üzüldük, bu ülke için güzel bir sempatiydi. Sik sik resimler çekiniliyordu. Ne yapmak istiyorlar anlamadik. Alip götürdüler. Buradan her geçtigimde üzülüyorum." ifadelerini kullandi. Çalinan bronz simitlerin bulunmasi için çalisma baslatildi.
Kaynak: İHA