Çivril'de Avlanmasi Yasak Olan Kizilgeyigi Vurup Derisini Yüzdüler

DENIZLI – Denizli’nin Çivril ilçesinde avlanmasi yasak olan kizilgeyigi vuran kaçak avcilar, yakalanmamak için hayvanin derisini yüzüp etlerini parçalayarak götürdü.

Çivril'de Avlanmasi Yasak Olan Kizilgeyigi Vurup Derisini Yüzdüler
Çivril ilçesinde buluna Akdag’da yasayan ve avlanmasi yasak olan bir kizilgeyik, kaçak avcilar tarafindan vuruldu. Vurduklari hayvanin derisini dag basinda yüzen süpheliler, yakalanmamak için kizilgeyigin etlerini de parçalayarak zirveden indirdi.

Yürüyüs için çiktiklari Akdag’a karsilastiklari ürkütücü manzara karsisinda büyük üzüntü yasayan dogaseverler, durumu Doga Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Afyon 5. Bölge Müdürlügüne ihbar etti. Ihbar üzerine Akdag’a gelen DKMP Afyon 5. Bölge Müdürlügü ekipleri, kizilgeyigin derisi ve bacaklarini muhafaza altina aldi. Süphelilerin yakalanmasi ve benzer olaylarin tekrar yasanmamasi için bölgede önlemlerin artirildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA