Asik Kemali Bülbül Vefatinin 10'Uncu Yilinda Kabri Basinda Dualarla Anildi

Samsunlu Halk Ozani Âsik Kemalî Bülbül, vefatinin 10’uncu senesinde sevenleri tarafindan mezari basinda dualarla anildi.

Asik Kemali Bülbül Vefatinin 10'Uncu Yilinda Kabri Basinda Dualarla Anildi
Yazdigi siir ve yayinladigi kitaplarla Türk edebiyatinda önemli bir yere sahip olan, 23 Eylül 2012 tarihinde vefat eden Asik Kemali Bülbül’ün ölüm yil dönümü dolayisiyla Samsun Kiranköy Mezarligi’ndaki kabri basinda sevenleri tarafindan dualarla yâd edildi. Programa Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, KA-DEF Genel Baskani Bayram Erisgin, Samsun Yazarlar Dernegi Baskani Ahmet Seven, Âsik Kemalî Bülbül’ün oglu Türkiye Gazetesi Ankara Temsilcisi Akif Bülbül ve sevenleri katildi.



“Ölünce degil hayatta iken deger vermeliyiz”

Okunan Kur’an-i Kerim ve yapilan dualarin ardindan duygu ve düsünceleri ifade eden Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, “Siirleriyle, hayat sekliyle, kisiligiyle Samsun halkina ve ülkemize yol göstermis olan vatan asigimiz Âsik Kemalî Bülbül’ün eserlerinin toplandigi kitabi ölümünden önce olusturduk. Ondan çok mutlu olmustu. Gelecek kusaklarin ismini hatirlamasi adina birde anma programi yapmistik. Ozanlarin sairlerin biraktigi kültür deryasinda onlarin mirasina sahip çikarak daha ileriye tasimak bizlerin görevidir çünkü asiklik gelenegi çok önemli bir gelenektir. Iste Âsik Kemalî Bülbül de bizim kültürümüze deger katan degerli bir ozanimizdir. Onlara yasadigi zamanda veremedigimiz degeri en azindan öldükten sonra vermemiz gerektigini düsünüyorum. Bu vesile ile kendisine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.



“Derin duygu selinin içindeyim”

Burada olmaktan dolayi onur duydugunu kaydeden KA-DEF Genel Baskani Bayram Erisgin, “KA-DEF ailesi olarak bizde halk ozanimiz Âsik Kemalî Bülbül’ün eserlerini Kavak okullarimizin kütüphanelerine ulastirarak destek olmustuk. Burada suanda derin bir duygu selinin içindeyim. 6 ay önce Hanife Bülbül annemizle yine bu kabir basinda beraberdik. Hayat bu. Vedalar ani ve zamansiz oluyor. Ben her ikisinde Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanlari cennet olsun” diye konustu.



Babasinin yazdigi siirle sevenlerine seslendi

“Öncelikle ailemiz adina burada bizlerle olan herkese tesekkür ediyorum” diyerek söz alan Âsik Kemalî Bülbül’ün oglu Akif Bülbül, “2003 yilinda babamin yazdigi bir siirin dörtlügünü sizlerle paylasmak istiyorum. ’Kemali Bülbül’üm tornistandayim/Rüya alemindeyim gülüstandayim/Topraga gömüldüm kabristandayim/Beni seven dostlar burada bulussun.’ Bütün dostlari buradalar. Görüyorum ki aslinda geride onu sevenleri olan dostlarini da birakmis. Hepinize ailem adina sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum” seklinde konustu.



“Samsun’un yetistirdigi degerli bir sahsiyet”

Âsik Kemalî Bülbül’ün ölümünden sonra Samsun’da ozanligin yasamadigini söyleyen Samsun Yazarlar Dernegi Baskani Ahmet Seven, "O Samsun’un yetistirmis oldugu degerli bir sahsiyettir. Ozanlik kültürü kitabi ondan sonra kapandi. O her zaman gittigi yer yerde Samsun’u ve Samsunlu oldugunu vurgulardi. Onun yeri asla ve asla doldurulamaz. Kendisini bugün mezari basinda bir daha andik ve dualar okuduk. Allah mekanini cennet etsin” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA