ADÜ'de 'Adnan Menderes Farkindaligi Paneli' Gerçeklestirildi

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Adnan Menderes Uygulama ve Arastirma Merkezi tarafindan düzenlenen Adnan Menderes Farkindaligi adli panel Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçeklesti.

ADÜ'de 'Adnan Menderes Farkindaligi Paneli' Gerçeklestirildi


Panele; ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ali Akyol, Prof. Dr. Mehmet Aydin ve Prof. Dr. Cumali Öksüz, Adnan Menderes Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü ve Söke Isletme Fakültesi Dekani Prof. Dr. Turan Akkoyun, ADÜ senatörleri ve ögretim üyeleri katildi.



Merhum Basbakan Adnan Menderes’in ismini tasiyan ADÜ’nün üstlendigi sorumlulugun farkindaligi ile anlamli bir etkinligin gerçeklestigini belirten Moderatör Adnan Menderes Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Turan Akkoyun, Türk siyasi hayatindaki en önemli sahsiyetlerinden birinin Adnan Menderes oldugunu, bu çerçevede de panelde kendisinin yaptigi çalismalarin ele alinacagini ifade etti.



Adnan Menderes’in tarim alaninda yaptigi çalismalari dinleyicilerle paylasan Ziraat Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Türker Saraçoglu, tarimda makinelesme, 1948 yili öncesi tarimda makinalasmanin durumu ve 1948-1960 yillari arasi makinelesmenin durumu konularini katilimcilarla paylasti.

Türkiye’de çok partili hayata geçis sonrasi Marshall Plani etkisi ve siyasi partilerin kirsal kesimi memnun etmeye dönük politikalarinin zirai makinelesmeyi tesvik eden bir dönem baslattigini belirten Doç. Dr. Türker Saraçoglu, Türkiye tariminin çehresinin degistigini, tarima elverisli olan ülke topraklarinin büyük kisminin üretime sokuldugunu ifade etti.



Yapay Zeka Toplulugu Danismani ve Söke Isletme Fakültesi Ögretim Üyesi Dr. Ögr. Üyesi Pinar Zarif Tapkan, Adnan Menderes döneminde yüksekögrenimin durumunu ele aldigi konusmasinda; egitime verilen önem, bu alana kaynak aktarimi, halkin bilinçlendirilmesi ve gençlerin yönetilmesi konulari hakkinda bilgi verdi.

Adnan Menderes’in yüksekögrenime büyük önem verdigini belirten Ögretim Üyesi Dr. Ögr. Üyesi Pinar Zarif Tapkan, Menderes’in yüksekögrenimi yayginlastirmak için her bölgeye üniversite kurulmasini sagladigini ifade etti.



Nazilli Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Ögretim Üyesi Dr. Ögr. Üyesi Bilge Doganli, ‘Adnan Menderes ve Üniversite Marka Iliskileri’ konulu sunumunda Adnan Menderes’in kisilik özellikleri ekseninde, merhum basvekil hakkinda bilgi verdi.

Dr. Ögr. Üyesi Bilge Doganli, üniversitelerin artan rekabet sartlari karsisinda markalasmaya yönelmeleri gerektigini ifade etti.



Panel, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in panelistlere tesekkür etmesi ve toplu fotograf çekimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA