Rize'yi 8 Ayda 1 Milyondan Fazla Turist Ziyaret Etti

Rize’yi 2022 yilinin 8 ayinda toplamda 1 milyon 37 bin 616 turistin ziyaret ettigi belirtildi.

Rize'yi 8 Ayda 1 Milyondan Fazla Turist Ziyaret Etti
Geçtigimiz yil ki turizm sezonunun yogun yagisli geçmesi ve yasanan sel afetlerine ragmen ziyaret eden yerli ve yabanci turist sayisi 800 bin olarak gerçeklesirken, Rize’yi bu yilin ilk 8 ayinda 1 milyon 37 bin 616 kisi ziyaret etti.

Rize-Artvin Havalimani’nin hizmete girmesinin bu yaz sezonunda turizmin hareketli geçmesinde etkili oldugu belirtilirken, basta Ayder Yaylasi olmak üzere turizm merkezlerine 931 bin 913’ü yerli, 105 bin 703’ü ise yabanci olmak üzere 1 milyon 37 bin 616 turist gezdi. Rize’de turist sayisinin yil sonuna kadar 1,5 milyonun üzerine çikmasi hedefleniyor.

Turistlerin Ayder Yaylasi’ndan sonra bölgede en fazla ilgili gösterdikleri yerin ise 29 metrelik dev çay bardagi ile dikkat çeken Rize sehir merkezindeki Çay Çarsisi oldugu belirtildi. Günde binlerce yerli ve yabanci turistin gezdigi dev çay bardagi ayni zamanda fotograf tutkunlarinin da ilgi odagi oldu. Dev çay bardaginin seyir terasina çikan ziyaretçiler buradan sehri fotografladi, çay bardagi binasinin önünde ise çektikleri fotograflar ve öz çekimlerle o ani ölümsüzlestirdi. Rize’nin vizyon projesi olan Dev Çay Baragi seklinde binanin içerisinde bulunan 13D sinema ise misafirlerine çayin topraktan bardaga serüvenini anlatti. Çayin serüvenini sinemada duyu organlari ile hisseden misafirler sepetten Rize bezine, tereyagindan cografi isaretli Anzer Bali’na kadar sehre özgü ürünleri bu çarsidan temin edebildi.
Kaynak: İHA