Arnavutköy’de yabanci uyruklu kisilerin gecekondu bahçesinde islettigi oto tamirhane dükkaninda isinmak için ates yakan çocuklar yangin çikti. Alevler her yeri kaplarken, yan tarafta bulunan 3 katli binaya da siçradi. Ekiplerin çalismasi ve olay yeri havadan görüntülendi.
Yangin, bugün saat 11.00 siralarinda Yunus Emre Mahallesi Mücahit Sokakta çikti. iddiaya göre, yabanci uyruklu bir ailenin konakladigi gecekondunun bahçesi oto tamirhane dükkani olarak isletiyordu. Bahçede oturan 2 küçük çocuk isinmak için benzin bidonlarinin yaninda ates yakti. Yakilan ates bidonlara siçrayinca meydana gelen patlama önce gecekondunun daha sonrada hemen bitisikte bulunan 3 katli apartmanin yanmasina neden oldu. Alevler kisa sürede binalarin dis cephe ve çatisini sardi. Ihbar üzerine olay yerine çok ayida itfaiye, polis ve saglik ekibi sevk edildi. Polis ekipleri yangin noktasi ve çevresinde genis çapli güvenlik önlemi alirken, yangin itfaiye ekiplerinin yaklasik 1 saatlik çalismasi sonucunda söndürüldü. Söndürme sonrasinda yapilan sogutma çalismasi ve olay yeri ise drone ile havadan görüntülendi.
Yangin sonrasinda olay yerine gelen apartman sakinleri ise zaman zaman sinir krizi geçirdi. Sinir krizi geçiren vatandaslar yanan evleri karsisinda gözyaslarina hakim olamadi.