3 Kisiyi Öldüren 2'Si Polis 4 Kisiyi Yaralayan Güven Güler'in Ifadesi Ortaya Çikti

Istanbul’da 3 kisiyi öldürdükten sonra 2’si polis 4 kisiyi silahla yaralayan katil zanlisi Güven Güler’in savcilikta verdigi ifadesi ortaya çikti. Katil zanlisi Güler ifadesinde, “Hannas silahi alip onlara ates etti. Ben polis olduklarini bilsem asla böyle bir hareket yapmazdim. Buna karar veren Hannas’tir” dedi.

3 Kisiyi Öldüren 2'Si Polis 4 Kisiyi Yaralayan Güven Güler'in Ifadesi Ortaya Çikti


Katil zanlisi Güven Güler, Basaksehir ve Küçükçekmece’de 19 Eylül 2022 tarihinde 3 kisiyi öldürüp ardindan Fatih’te 2’si polis 4 kisiyi atesli silahla yaralamisti. Daha sonra kaçan Güven Güler, Basaksehir’de viyadügün altinda yakalanmisti. Adliyeye sevk edilen Güler, Sulh Ceza Hakimligince tutuklanmisti. Güven Güler’in savcilikta verdigi ifadesi ortaya çikti.

"Hannas dedigim bu varlik silahi çekti, Ergül’ü vurdu”

Katil zanlisi Güven Güler savcilik ifadesinde, “Ergül Maden benim mahalleden arkadasimdir. Olay gecesi muhabbet etmek için eve çagirmistim. Normalde de gelir giderdi. O geldiginde evde kimse yoktu. Ben normalde uyusturucu madde kullanirim ama birlikte evde iken kullanmadik. Ben 3-4 ay kadar önce amcam Metin Güler tarafindan silahla vurulmustum. O günden sonra Hannas denilen cin kabilesinin reisini görmeye basladim. Bununla alakali tedavi de görüyorum. Benim Ergül ile aramda herhangi bir husumet yoktur. Olay gecesi de tartismadik. Hannas dedigim bu varlik silahi çekti. Ergül’ü vurdu. Neresinden vurdugunu hatirlamiyorum. Silah Ergül’ün silahiydi. Silahi ben Ergül’den istedim. Ben silahi ileride kullanmak ve merakim oldugu için istedim. Birlikte iken silahi bana verdi. Ardindan ben evden çiktim” dedi.



Süpheli Güven Güler ifadesinde, “Ayhan Mesegül’ü görüp ziyaret etmek istedim. Farkli bir amacim yoktu. Ayhan’i da yine mahalleden tanirim, arkadasim olur. Beni çok sever, aramizda bir husumet yoktur. Numarasi olmadigi için kendisini aramadim. Saat 23.00-24.00 siralarinda Ugur isimli arkadasimi arayarak Ayhan Mesegül’ün evine götürmesini istedim. O da Nevzat ile birlikte araçla evin önüne geldi. Benim yanimda Ferdi ve Atilla da geldi. Onlara ‘Gelin Ayhan agabeyin yanina gideriz, hem de birlikte otururuz’ diye söyledim. Ardindan besimiz birlikte Ayhan’in evinin önüne gittik. Nevzat, Ferdi ve Ugur’a ‘Ben gidip müsait mi diye bakayim, sonra size haber veririm’ dedim. Atilla onlara göre daha samimi oldugumdan benimle geldi. Kapiyi Ayhan’in babasi Celal açti. Atilla, Celal’i görünce asagiya indi. Ayhan agabeyi sordum. O da evde olmadigini söyledi.

O sirada silah sesi duydum. Celal’in düstügünü görünce kaçtim. Evde baska kimse olup olmadigini bilmiyorum. Ardindan digerlerinin yanina döndüm. Digerlerinin sesleri duyup duymadigini bilmiyorum. Onlara Ayhan agabeyin evde olmadigini söyledim” seklinde konustu.



"Nasil ve nerelerinden vurulduklarini bilmiyorum”

Süpheli Güler ifadesinde, “Atilla ya ‘Keyfim yok, gel biraz takilalim’ dedim. Olaylarda kullanilan silah benim belimdeydi. O sirada beni mahalleden biri arayip polislerin evimizin önünde oldugunu söyledi.

Ben de korktugum için amcam Haci Güler’in evine gidip siginmak istedim. Amcamin kapisini çaldim ancak saat geç oldugu için beni eve almak istemedi. Üst katta oturan Sevim Tepe kapiyi açti. Içeri davet etti. Bana olaylari sordu. Âdem Tepe de yanindaydi. Daha sonra Güllü Güler yanimiza geldi. Polislerin niye geldigini sordu. Ben de bilmedigimi söyledim. Daha sonra olaylari tam hatirlamiyorum. Ancak Hannas dedigim varlik Güllü Güler isimli yengeme, amcamin kizi Sevim Tepe ve Adem Tepe’ye ates etti. Ben etmedim. Nasil ve nerelerinden vurulduklarini bilmiyorum. Ardindan korkup kaçtim. Atilla bana seslerin ne oldugunu sordu. Ben de ’Bilmiyorum, tuhaf tuhaf seyler oluyor. Beni yalniz birakma.’ dedim. Atilla da itiraz etmeyip benimle geldi” dedi.



“Hannas silahi alip onlara ates etti”

Katil Güven Güler, “Aksaray’da Bekir isimli arkadasim vardi. Kendisi sürekli yanina davet ederdi. Atilla ile beraber onu ziyaret için yanina gittik. Bekir’in is yerine ögrenmek için aradim. O esnada polisler bizi durdurdu. Polis memurlarindan biri bana ‘Kenara geç’ dedi.

O esnada Hannas silahi alip onlara ates etti. Ben polis olduklarini bilsem asla böyle bir hareket yapmazdim. Buna karar veren Hannas’tir. Benim memurlara yönelik herhangi bir kinim yoktur. Ardindan Atilla ile beraber kaçtik. Atilla’yi kaybettim. Yolun karsisindan bir taksiye bindim, Sahintepe’ye gitmek istedim. Taksiciye sürekli sesler geldigini söyledim. Içimden seslerin taksiciyi öldür dedigini anlattim. Yolda çevirme vardi. Taksici o çevirmeye takilmayinca ben bir anda üzüldüm, taksiciyi vurmaktan vazgeçtim. Daha sonra beni Sahintepe’ye birakti. Üzerime atili suçlari kabul etmiyorum. Bu cinayetleri isleyen Hannas dedigim varliktir” dedi.

Kaynak: İHA