Sehit Mehmet Tamis'in Adi Kütüphanede Yasatilacak

Van’da ‘Köy Okullari Yardimlasma Projesi’ gönüllüleri, Ortanca Ilkokul ve Ortaokulu’nda sehit Mehmet Tamis adina kütüphane olusturdu.

Sehit Mehmet Tamis'in Adi Kütüphanede Yasatilacak
Sehit Mehmet Tamis adi verilen kütüphanenin açilisina Ipekyolu Gençlik Merkezi Müdürü Sunullah Erçek, Okul Müdürü Muhammet Isiyok, Proje Sorumlusu Ali Yavuzer, gönüllüler ve ögretmenler katildi.

Açilista bir konusma yapan Köy Okullari Yardimlasma Proje Sorumlusu Ali Yavuzer, insa edilen her bir kütüphanenin bir hayat olduguna vurgu yaparak, “Çocuklarimizin çevirdikleri her sayfanin hayatlarinda yeni bir sayfa olsun diye köylerimize gönüllülerimizle birlikte kütüphane kurmaya devam ediyoruz. Köy Okullari Yardimlasma Projesi olarak, sehit Mehmet Tamis adina Ortanca Ilkokul ve Ortaokuluna kurdugumuz kütüphanenin kurulacagi sinifi, çocuklarin gelisim özelliklerini göz önüne alarak boyadik ve yine gönüllülerimizin haftalar süren çalismalari sonucu kütüphanenin kurulumunu tamamladik. Bugün de çocuklarimizin ruhlarini besleyerek, hayal gücüne isik olacak kütüphanenin açilisini kütüphanenin asil sahibi olan çocuklarimizla gerçeklestirdik. Onlara ölümsüz bir hediye birakmis olduk. Bu güzelliklere istinaden Ipekyolu Gençlik Merkezi Müdürü Sunullah Erçek basta olmak üzere gönüllülerine ve okul ögretmenlerine tesekkür ediyorum” dedi.

Okul Müdürü Muhammet Isiyok ise okulda bir kütüphanenin kurulmasi ve kütüphaneye sehidin isminin verilmesinin çok anlamli oldugunu ifade ederek, “Bir vefa örnegi gösteren ve böyle güzel bir projeyi baslatip hayata geçiren Köy Okullari Yardimlasma Projesine çok tesekkür ediyorum. Bu vesile ile sehidimizin ruhu sad, mekani cennet olsun. Çocuklarimizin gelecegine isik olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA