Kati Atik Transfer Istasyonlari Tam Kapasite Çalisiyor

Antalya Büyüksehir Belediyesi, turizm sezonunun baslamasiyla kati atiklarin transferine tam kapasite devam ediyor. Belediye bünyesinde faaliyet gösteren kent genelindeki kati atik transfer istasyonlari hem tasarruf sagliyor hem de egzoz emisyonunun azalmasina katki sunarak çevreyi koruyor. Kati atik transfer istasyonlarina ilçe belediyeleri tarafindan küçük hacimli araçlarla tasinan kati atiklar daha büyük hacimli araçlara aktarilarak, isleme veya depolama yerlerine tasiniyor.

Kati Atik Transfer Istasyonlari Tam Kapasite Çalisiyor


500 bin TL yakit tasarrufu

Büyüksehir Belediyesi tarafindan Antalya’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Manavgat’a kazandirilan Kati Atik Transfer Istasyonu da yogun kapasiteyle çalisiyor. Transfer istasyonundan önce Manavgat Belediyesi günde 65 sefer yaparak bertaraf edilmek üzere ilçenin kati atiklarini tasiyordu. Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan transfer istasyonunun devreye alinmasiyla ayni kapasitedeki atiklar 6 tirla 13 seferde tasiniyor. Bu sayede yakit giderinden aylik yarim milyon TL’lik bir tasarruf saglaniyor. Bunun yaninda egzoz saliniminin azalmasi, insan faaliyetleri nedeniyle ortaya çikan sera gazinin ve karbon ayak izinin azalmasi da çevresel olarak kazanç sagliyor. Tesiste 55 MW günlük elektrik üretimi de saglaniyor.

9 günde 370 ton evsel atik

Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan “temiz çevre, temiz toplum” anlayisiyla Kemer’de insa edilen Kati Atik Transfer Tesisi de tam kapasite çalisiyor. Yerli tatilcilerin akinina ugrayan Kemer’de tesise yaklasik olarak günlük 370 ton evsel kati atik geldi. 11 adet çöp transfer araciyla 84 seferde bu atiklarin Kizilli Entegre Atik Degerlendirme Geri Dönüsüm ve Bertaraf Tesisine Transferi yapildi.
Kaynak: İHA