Belaruslu Turistten 6 Gündür Haber Alinamiyor
Belarus’tan tatil için Alanya’ya gelen turist, rahatsizlanarak kaldirildigi hastaneden ayrildiktan sonra kendisine bir daha ulasilamadi. Hastaneden ayrilarak bir esnafin telefonundan esine otele gelecegi yönünde mesaj atan turiste 6 gündür ulasilamiyor.

Bir gece hastanede kalan Harbun, esinin otele gitmesinin ardindan tek basina hastaneden ayrildi. Bir esnafa giderek yaninda telefonunun olmadigini söyleyen Harbun, esnafin telefonu ile esine sesli mesaj atarak hastaneden ayrildigini ve otele dönecegini söyledi.
Hastaneden ayrilan ve hiçbir esyasi yaninda olmayan adama ulasilamiyor
14 Eylül’de hastaneden ayrilan ve esine gönderdigi sesli mesajin ardindan kendisine bir daha ulasilamayan Harbun’dan o tarihten bu yana haber alinamiyor. Esinden aldigi sesli mesajin ardindan endiselenerek hastaneye geri giden Larysa Lappo, jandarmaya kayip basvurusunda bulundu. Belarus Fahri Konsolosu Fatih Akin ile birlikte resmi islemleri çözen Lappo, bir an önce esine ulasmak istiyor.
Esinin yaninda pasaport, cep telefonu ve kimlik gibi hiçbir esyasinin bulunmadigini ifade eden Lappo, “Davranislari normaldi. 13’ünde havuz basinda rahatsizlandi ve ambulansla hastaneye kaldirildi. Hastaneye gittiginde doktorun istegiyle hastaneye yatirildi. Hastaneye gittigimizde birkaç saat sonra kendine geldi. Doktoru epilepsi testi için bir gün hastanede kalmasi gerektigini söyledi.
Bir geceyi orada geçirdik. Ben otele geri geldim. Bir gün sonra sabah erkenden tekrar yanina gittim. Her sey normal olarak ilerliyordu. Ögleden sonra ben otele geri geldim. 15.30-16.00 siralarinda numarasini bilmedigim bir telefondan bana mesaj atti ve otele tekrar gelecegini söyledi.
Bunun üzerine endiselenerek tekrar hastaneye gittim. Hastaneye gittigimde esim orada degildi, otele de dönmemisti. Kayip olarak her yere basvuru yaptim” dedi.
