Bayrampasa'da 5 Milyon 200 Bin Dolarlik Dolandiricilik Iddiasi

Bayrampasa’da bir döviz bürosu çalisaninin esnaftan topladigi 5 milyon 200 bin dolari zimmetine geçirdigi iddia edildi. Döviz bürosu sahibinin sikayeti üzerine gözaltina alinan sahsin tutuklandigi ögrenildi.

Bayrampasa'da 5 Milyon 200 Bin Dolarlik Dolandiricilik Iddiasi
Iddiaya göre Bayrampasa’da bir döviz bürosu çalisani olan Ahmet N., 15 Eylül Persembe günü yaklasik 50 kisiden topladigi 5 milyon 200 bin dolar parayla ortadan kayboldu. Paralarini almak isteyen vatandaslar döviz bürosuna geldiginde büronun kapali oldugunu gördü. Magdurlar döviz bürosu sahibi Zafer B.’ye ulasti. Zafer B. magdurlara, çalisani Ahmet N.’den sikayetçi oldugunu bunun üzerine gözaltina alinan Ahmet N.’nin tutuklandigini söyledi.

Magdur esnafin dolandirildiklari iddiasiyla döviz bürosunun 3 yetkilisiyle Ahmet N. hakkinda suç duyurusunda bulunduklari ögrenildi.

“Döviz bürosu sahiplerinin tertipledigi bir oyun”

Magdur olduklarini ifade eden Rafet Yilmaz, “Tekstil isi yapiyorum 27 yildir bu firmayi taniyorum biz yurtdisindan makine aliyoruz. Dolar ve euro üzerinden ödeme yapiyoruz. Genelde ay sonunda ödemelerimizi alip döviz islemlerimizi buradan yapiyoruz. Eylülün 2’sinde bir ödeme getirdim. Bana ’Su an para yok persembe günü ödemenizi alacaksiniz’ dediler o gün geldigimde döviz bürosu kapaliydi. Firma yetkilisiyle görüstügümde çalisan personelin parayi alip kaçtigini söyledi.

Döviz bürosu sahibi Zafer B.’nin bahsettigi para 5 milyon 200 bin dolar, çalisan personelin o parayi götürmesi mümkün degil, para büroda degil sirketin hesabindadir. Tamamen kurgulanmis döviz bürosu sahiplerinin tertipledigi bir oyun. Toplamda haberimiz oldugunu düsündügü 50-60 kisi var. Paranin döviz bürosunda oldugunu söylüyor. Buradaki islem iyi niyetli güvene dayali bir islemdir. Yetkililerden yardim istiyoruz” dedi.



“Çalisanlarla alakali degil”

Olayin iki çalisan üzerine yigilmaya çalisildigini öne süren Ali Tural ise, “Biz bu bölgede 20 yildir is yapiyoruz. 20 yildir döviz bürosuna paramizi birakiyoruz. Tahsilatlarimizi bu döviz bürosundan yapmistik, güven olustu ve bu süreç böyle devam etti. Persembe günü döviz bürosunun kapali oldugunu gördük, isverenin çalisanlari tarafindan dolandirildigi iddiasiyla çalisanlarini tutuklatmis, bu olayin çalisanlarla alakali oldugunu sanmiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA