Bakan Karaismailoglu, INNOTRANS 2022'Ye Katildi

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, saatte 160 kilometre hiza uygun "milli elektrikli trenlerin" seri üretimine baslandigini belirterek, ilk milli elektrikli trenin 10 bin kilometre test sürüsünü gerçeklestirdigini, ikinci trenin de test sürüslerine basladigini duyurdu.

Bakan Karaismailoglu, INNOTRANS 2022'Ye Katildi
Almanya’da demiryollari ulasim teknolojileri fuari "InnoTrans 2022" düzenlendi.

Covid-19 salgini nedeniyle iki defa ertelenen fuar, bu sene “sürdürülebilir hareketlilik” temasiyla ziyaretçilere kapisini açti. Fuara 56 ülkeden 2 bin 834 sirket katilirken, Türkiye de katilimcilar arasinda yer aldi. Fuarin açilisina katilan Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, bakanligin ve TÜRESAS standini ziyaret etti. Ikili görüsmeler de gerçeklestiren Karaismailoglu, gazetecilere milli elektrikli trenle ilgili açiklamalarda bulundu.

"Bundan sonra demiryolu sektöründe ihtiyaçlarimiz çok daha artacak"

Karaismailoglu, fuarin rayli sistemler sektörünün en büyük organizasyonlarindan biri oldugunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollari (TCDD) ve onun sirketleri yaninda pek çok Türk firmasinin ürünlerini burada sergiledigine isaret eden Karaismailoglu, Türkiye’de 166 yillik bir demir yolu kültürünün oldugunu belirtti.

Türkiye’nin demir yolu agirlikli bir yatirim dönemine girdigini kaydeden Karaismailoglu, “Bundan sonra demir yolu sektöründe ihtiyaçlarimiz çok daha artacak. Demir yolu sektöründeki yüksek teknoloji isteyen ürünlerin gelistirilmesi konusunda ülkemizde çok önemli çalismalar var. Bu gelistirdigimiz ürünleri dünyaya tanitmak, hem de demir yolu sektörü için is birligi alaninda InnoTrans en önemli organizasyonlardan bir tanesi oldugu için burada güçlü bir sekilde variz” dedi.



"Milli elektrikli trenlerin seri üretimine basladik"

Türkiye’de 4 bin 500 kilometre demir yolu insaatinin sürdügünü ve bunun artarak devam edecegini ifade eden Karaismailoglu, sadece yolcu tasimaciliginda degil, lojistikte de demir yolu sektörünün önemli oldugunu vurguladi. “Özellikle karbon emisyonunun azaltilmasinda, yesil enerjide ve tedarik zincirinde baglantilarin kurulmasinda demir yollari vazgeçilmezimiz” diyen Karaismailoglu, saatte 160 kilometre hiza uygun "milli elektrikli trenlerin” seri üretimine baslandigina dikkat çekti. Ilk milli elektrikli trenin 10 bin kilometre test sürüsünü gerçeklestirdigini, ikinci trenin de test sürüslerine basladigini bildiren Karaismailoglu, açiklamasina söyle devam etti:

“Önümüzdeki aylarda sertifikasini da alarak insallah yolcu tasimaya baslamayi hedeflemekteyiz. Ardindan ikinci, üçüncü setler zaten bantta çalismalari devam ediyor. Onun devami 225 kilometrelik hiza sahip yine milli elektrikli trenimizin de su an tasarim çalismalari bitmek üzere. Orada da önemli ilerleme var. Bunun disinda 250 kilometre ve üzeri hizlara sahip trenleri yine Türkiye’de üretmek üzere de organizasyon ve tasarim çalismalarimiz bir taraftan devam ediyor. Tabii bu çok genis bir alan. Hakikaten hem yüksek teknoloji isteyen ve yüksek maliyetli isler oldugu için de maksimum fayda saglayacak sekilde ülkemizin mali yükünü de çok sarsmadan bu isleri nasil yapabiliriz onun telasi içindeyiz. Insallah önümüzdeki günlerde ülkemizde demir yolu açisindan da çok önemli gelismeler olacak.”
Kaynak: İHA