Ögretmen Siddetine Maruz Kaldi, Çok Sevdigi Okuluna Gitmek Istemiyor

Kirsehir’de merkez Yunus Emre Ortaokulu’nda bir ögrenci ögretmeni tarafindan siddete maruz kaldi. Ögretmeninin kalbine vurduktan sonra "Ne agliyorsun kemigini mi kirdim" dedigini ileri süren ögrenci, olayin ardindan çok sevdigi okuluna gitmek istemedigini belirtti. Olayla ilgili Kirsehir Il Milli Egitim Müdürlügü, müfettis raporuna göre idari ve adli sorusturmanin yürütülecegini aktardi.

Ögretmen Siddetine Maruz Kaldi, Çok Sevdigi Okuluna Gitmek Istemiyor


Iddiaya göre, Hasan Hüseyin Özkulluk, geçtigimiz Cuma günü Teknoloji ve Tasarim Ögretmeni Ö.I. tarafindan sinifta siddete maruz kaldi. Ögretmen uyguladigi siddet sonrasi çocugun aglamasina da kizinca, Özkulluk evine giderek ailesine yasadiklarini anlatti. Polis ekiplerinin geldigi okulda, psikolog esliginde ifadesi alinan ögrenci, Kirsehir Egitim Arastirma Hastanesine giderek rapor aldi. Sinifta yoklama aldiktan sonra olayin yasandigini aktaran Hasan Hüseyin Özkulluk, "Arkadasim ögretmenimiz yoklama alirken bana bir sey sordu. Bunu gören ögretmenim yanima gelerek yakamdan tuttu ve gögüs kafesime yumruk atti" dedi.



"Ne agliyorsun kemigini mi kirdim"

Yumruklandiktan sonra aglayarak sirasina oturdugunu söyleyen ögrenci Özkulluk, ögretmeni Ö.I.’nin kendisine "Ne agliyorsun kemigini mi kirdim" dedigini ileri sürerek, "Ögretmenim benimle de dalga geçti. En küçük örneklerde dahi beni göstererek sinifa güldürdü. Göz temasi kuramadim. Okulumu seviyorum ama ögretmen beni korkuttu. Okula gitmek istemiyorum" diye konustu.



"Oglum eve kipkirmizi sekilde geldi"

Oglunun eve heyecanli ve kizarmis sekilde arkadaslariyla geldigini anlatan anne Döne Özkulluk da, okul idaresi tarafindan terslendigini iddia etti. Anne Özkulluk, "Oglumu eve arkadaslari getirdi. Olayi anlatir anlatmaz okula gittim. Yöneticilere yasanan olayi anlatmama ragmen onlar bana ’okulun ilk haftasi olayi büyütmememiz’ gerektigini söyledi.

Bende sikayetçi olacagimi bildirdim" diye konustu.



"Okul ve ögretmenlerimizle sorunumuz yok"

Yasanilan durum üzerine adli süreç baslattiklarini ifade eden Hasan Hüseyin Özkulluk’un babasi Emran Özkulluk ise, "Okul ve ögretmenlerimizle bir problemimiz yok. Çocugum uyumlu bir ögrenci. Adli merciler ve Milli Egitim Müdürlügüne gerekli sikayetlerde bulundum. Gereginin yapilmasini istiyorum ve ögretmenin çocugumla karsilikli gelmesini de istemiyorum" seklinde konustu.

Kirsehir Il Milli Egitim Müdürlügünden yapilan açiklamada da, müfettis raporuna göre idari ve adli sorusturmanin yürütülecegini belirtildi.
Kaynak: İHA