'Ekonomi Bulusmalari Istisare Toplantisi' Çatalca'da Gerçeklestirildi

Istanbul Çatalca’da Hazine ve Maliye Bakan Yardimcisi Mahmut Gürcan ile sanayici ve is adamlarinin katilimiyla Ekonomi Bulusmalari Istisare Toplantisi gerçeklestirildi.

'Ekonomi Bulusmalari Istisare Toplantisi' Çatalca'da Gerçeklestirildi
AK Parti Istanbul Il Baskanligi Ekonomi Isleri Birimi’nce Istanbul’un 33 ilçesinde düzenlenen "Ekonomi Bulusmalari" toplantisi, Çatalca’da yapilan bulusma ile devam etti. Çatalca Belediye Baskani Mesut Üner’in ev sahipliginde gerçeklesen toplantiya Hazine ve Maliye Bakan Yardimcisi Mahmut Gürcan’in yani sira, Istanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Il Baskan Yardimcisi Giyaseddin Gergin, Ilçe Baskani Yusuf Aslan, Çatalca MHP Ilçe Baskani Halit Tuncay Ugur, il ve ilçe AK Parti Yönetim Kurulu üyeleri, Kadin ve Gençlik Kollari Baskan ve üyeleri ile Çatalca is adamlari katildi.

Toplantida insan odakli yönetim ile çalisildigi belirtilerek, bunun mihenk taslarindan birisinin de ekonomi oldugu vurgulandi. 20 yillik süreçte Türkiye’nin gelisimi için yapilan tüm çalismalarin ekonominin güçlülügünün özellikle pandemi sirasinda ve sonrasinda karsiliginin görüldügü belirtildi.

“Bütün dünyada gida arz sorunu beklenirken, Türkiye’de hiçbir sorun yasanmayacak”

Hazine ve Maliye Bakan Yardimcisi Mahmut Gürcan, grafikleri kullanarak gerçeklestirdigi sunumda dünyada boy gösteren ekonomik krizin ülkemizdeki etkilerinin diger ülkelere oranla çok daha az oldugunu söyledi.

Devletin önlem ve destekleyici politikalari nedeniyle dünyada bas gösteren gida, dogal gaz v.s gibi krizlerden çok az etkilenildigini ve gelecege dair endise tasinmadigini dile getiren Gürcan, "Bütün dünyada gida arz sorunu beklenirken, Türkiye’de hiçbir sorun yasanmayacak. Çünkü Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), bu yil çok aktif olarak alim gerçeklestirdi. Su anda depolarimizda 4,5 milyon tona yakin bugday, 1 milyon tona yakin arpa rezervimiz var. Gelecek süreçte özellikle gida konusunda hiçbir sikinti beklemiyoruz" ifadelerine yer verdi.

“Bütçe dengemiz diger ülkelerden pozitif ayrisiyor”

Gürcan, enerji hariç cari dengede iyilesmenin devam ettigini belirterek, özellikle son yillarda attiklari yapisal ve dönüsüm adimlarinin etkisinin 2021 yilinda cari islemler dengesindeki iyilesmeyle çok iyi bir sekilde görüldügünü söyledi.

2022 yilinda cari açiktaki artisin enerji ithalati kaynakli olustuguna dikkati çeken Bakan Yardimcisi Gürcan, Türkiye’nin bütçe dengesinin diger ülkelerden pozitif ayristigini aktardi.

Çatalca Belediye Baskani Mesut Üner ise, toplantida ilçede yapilan çalismalar hakkinda bilgi verdi. Baskan Üner, Çatalca’da is adamlarinin en önemli paydaslarindan oldugunu belirterek, el ele vererek ilçeyi ekonomik anlamda gelistirmek için ve üretime nasil katki saglanabilirlik noktasinda çalismalarda bulunduklarini söyledi.

Özellikle imar sorunlari konusunda hayli yol aldiklarini belirten Baskan Üner, yakin gelecekte Çatalca’nin ekonomisine katki saglayacak birçok çalismanin bunun beraberinde yapildigini söyledi.



Ekonomi Bulusmalari Istisare Toplantisi, fikir alisverisinin ardindan toplu fotograf çekimiyle sona erdi.
Kaynak: İHA