Trabzon'da Kurakliga Karsi Önlem Göletler

Trabzon’da gelecek yillarda olasi kuraklik nedeniyle bas gösterebilecek su sikintisini en aza indirmek amaciyla harekete geçen DSI ve TISKI Genel Müdürlügü il genelinde 14 adet gölet projesini hayata geçirmeye hazirlaniyor.

Trabzon'da Kurakliga Karsi Önlem Göletler
Yeterli depolama alanlari olmamasi sebebiyle sularin yüzeysel akisla denize karismasini engelleyecek bu proje sayesinde yüzey sularin depolanmasi ve ihtiyaç halinde aritma tesislerini besleyerek kullanilabilmesi saglanacak. 2021 yilinda 14 adet göletin projesi yapildi, 6 adedinin ise yapim ihalesi gerçeklestirildi.



Nerelere yapilacagi belirlendi

HIS göletleri kapsaminda; Düzköy Beypinari göletinin yapimi tamamlanirken, Akçaabat Uçarsu, Hidirnebi ve Tonya Kadiralak HIS göletlerinin ise yapimi devam ediyor. Salpazari Gökçeköy ve Sandikli, Tonya Kalinçam, Arakli Kizilkaya ve Alçakdere, Köprübasi Barma ve Vizera, Düzköy Honofter, Hayrat Cunis, Maçka Balihor HIS göletlerinin ise yapim projeleri tamamlandi. Çarsibasi Yavuz, Düzköy Yerlice, Of Balaban, Yomra Demirciler, Arsin Santa ve Vakfikebir Büyükliman Içme Suyu göletlerinin ise projeleri hazirlandi.
Kaynak: İHA