Düsüp Yaralandigi Magarada Mahsur Kalan Adam Jandarma Ve AFAD Tarafindan Kurtarildi

Isparta’nin Yalvaç ilçesinde 1900 rakimli bölgede bulunan magaraya girip mahsur kalan vatandas, jandarma ve AFAD ekipleri tarafindan yarali olarak kurtarildi.

Düsüp Yaralandigi Magarada Mahsur Kalan Adam Jandarma Ve AFAD Tarafindan Kurtarildi
Geçtigimiz Cuma günü ögleden sonra Yalvaç ilçesine bagli Kozluçay köyünde yasayan Ali Dost adli isimli vatandas arkadasini arayarak Nazilli Deresi mevkiinde bulunan Salti ve Kuyuluk tepeleri arasindaki Ayi Ini Magarasina gidecegini söyledi.

Ali Dost’u magaraya kadar getiren arkadasi Yasar Dogan, birkaç saat sonra magara girisine kadar gelip seslenmesine ragmen gece boyu arkadasi magaradan çikmayinca sabah saatlerinde jandarmayi arayip yardim istedi. Geceyi magarada geçiren Ali Dost için sabah saatlerinde Yalvaç Kaymakami Haluk Simsek, Jandarma Binbasi Resul Kaya, Saglik, AFAD, Ilçe Tarim Müdürlügü ekipleri ve bölgeye geldi.

Magaraya ögle saatlerinde giris yapan AFAD ve Jandarma ekipleri 4 saatlik arama sonunda Ali Dost’u düsüp basindan yaralandigi magaranin derin çatlaginda buldu. Sol kolunda da kirik tespit edilen Ali Dost, olay yerinde saglik ekiplerinin ilk müdahalesinin ardindan tedavi edilmek üzere Yalvaç Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
Kaynak: İHA