Kurtulusun 100. Yili Nedeniyle Bisiklet Turu Düzenlendi

Bandirma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) tarafindan, ilçenin düsman isgalinden kurtulusunun 100. yili nedeniyle “Ilk Adimdan Son Kursuna Kurtulus Yolu Bisiklet Turu” etkinligi düzenlendi.

Kurtulusun 100. Yili Nedeniyle Bisiklet Turu Düzenlendi


Samsun Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) ev sahipliginde, Millî Mücadele’yi baslatmak için Istanbul’dan yola çikan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve 18 silah arkadasini 19 Mayis 1919’da kente getiren Bandirma Vapuru’nun birebir aynisi olan Bandirma Vapuru Müzesi’nin önünde 13 Eylül Sali günü 100 metrekarelik Türk bayragi açildi. Etkinlik Milli Mücadele’nin son kursununun 100. yilini temsilen 100 metrekare olarak açilan bayragimizin Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Sevim Alisir tarafindan milli bisikletçi Levent Atil’a teslim edilmesiyle basladi.



Milli bisikletçinin bayragi teslim almasiyla baslayan yolculuk, Mili Mücadele güzergâhinda bulunan Kastamonu, Bolu, Sakarya ve Bursa güzergahindan sürüsüne devam etti ve 5. günün sonunda Milli Mücadelede son kursunun atildigi yer olan Bandirma Son Kursun’a ulasti.

Bandirma Onyedi Eylül Üniversitesi Bisiklet Toplulugu ve 100 motosikletliden olusan bir kafile tarafindan ilçede bulunan 6. Ana Jet Üstü Komutanligi karsisindaki kavsaktan karsilanan Milli Bisikletçi Atil Üniversite Merkez Yerleskesi’nde mola verdi. Dev bayrak Bandirma Onyedi Eylül Üniversitesi Merkez Yerleskesi’nde üniversite ögrencileri tarafindan görsel bir sölen esliginde açildiktan sonra Bandirma Onyedi Eylül Üniversitesi Bisiklet Toplulugu ve 100 motosikletli kafile esliginde Son Kursun heykeline çikartildi. 17 Eylül Cumartesi günü saat 12:00’de anita çikarilan dev bayragi temsilen milli birligi temsil eden 1 metrekarelik bayrak milli bisikletçi Levent Atil ve Bandirma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafindan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanimiz Fatih Dönmez’e takdim edildi. “Ilk Adimdan Son Kursuna Kurtulus Yolu Bisiklet Turu” etkinligi ile kazanilan kutlu zaferin coskusunun yeniden yasatilmasi hedeflendi.
Kaynak: İHA