Bursa'da Hava Araci Düstügü Yerden 3 Saat Sonra Kaldirildi

Bursa’nin Mudanya ilçesinde 2 kisilik hava tasidi motor arizasi nedeniyle düstü. Zeytin agaçlarina düsen cayrokopterin pilotu ve yaninda bulunan yolcusu kazadan yara almadan kurtuldu. Hava araci düstügü yerden 3 saat sonra kurtarilarak çekiciye yüklendi.



Olay, Mudanya ilçesi Aydinpinar köyü mezrasinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Erkan Hoç idaresinde Yunuseli Havalimani’ndan kalkis yapan iki kisilik cayrokopter motor arizasi yasadi. Yasanan ariza nedeniyle pilot Erkan Hoç yanindaki yolcu Gökhan Molla ile hava tasitini zeytin agaçlarinin üzerine indirmek için harekete geçti. Düsen hava tasitinin görülmesi üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, polis ve 112 ekipleri sevk edildi. Cayrokopterden yara almadan kurtulan pilot ile yolcunun durumlarinin iyi oldugu ögrenildi.

Yasanan kaza sonrasinda Mudanya Kaymakami Ayhan Terzi ve nöbetçi savci olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kaza kirim ekibinin incelemelerinin ardindan hava araci düstügü zeytin agacindan 3 saat süren çalismayla birlikte kurtarilarak çekiciye yüklendi.

Kazayla ilgili tahkikat sürüyor.
Kaynak: İHA