Usak Tarim Fuari Sektöre Ivme Kazandiracak

Usak, yeni teknolojilerle üreticiyi bulusturacak olan 7. Tarim ve Hayvancilik ve Teknolojileri Fuarina ev sahipligi yapacak. Usak Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Sezer, “Fuarin sektöre ivme katacagina inaniyoruz” dedi.

Usak Tarim Fuari Sektöre Ivme Kazandiracak


22-25 Eylül’de Usak Karakiran Mahallesi Kemal Öz Çok Amaçli Kapali Fuar Alani’nda pandemi kurallari çerçevesinde gerçeklestirilecek fuarda, tarimdaki son yenilikler ve teknolojik gelismeler, büyük ve küçükbas hayvanlar, çiftlik ekipmanlari, genetik alanindaki son yenilikler görücüye çikacak. Fuar, sektörün önde gelen firma, birlik ve kooperatiflerini hem üreticiler hem yurtiçi ve yurtdisi alicilarla bulusturacak.

“Güçlenecegiz”

Sezer, son iki senedir yasanilan pandemi, Rusya-Ukrayna Savasi’nin gidanin ve tarimin önemini tüm dünyaya bir kez daha gösterdigini vurgulayarak “Bu vesileyle yedi sene önce çiktigimiz bu yolun ne kadar dogru bir adim oldugunu, nasil dogru bir istikamette ilerledigimizi gördük” dedi.



Bu yil yedincisi düzenlenecek olan fuarin 2022 yilinda çok daha fazla önem kazandigini belirten Sezer “2021 yilinda kuraklik ve maliyet artislarindan dolayi daralan tarim sektörü, yeni bir projeksiyon yakalamak için bu fuardan istifade edecektir. Bu konunun önem ve hassasiyeti bakimindan kendine ivme katacak olan fuarimiz, inaniyoruz ki gelecek fuarlarda daha da güçlü olmanin alt yapisini olusturacaktir” diye konustu.



Usak halkini, Borsa üyelerini, tüccari, çiftçiyi, sanayiciyi, herkesi fuarda Usak Ticaret Borsasi tarafindan açilacak olan standa beklediklerini vurgulayan Sezer, söyle konustu:

“Bu sene stant konseptimiz ‘Usak Tarimina Alternatif Destek’ projesi olacak. Safran sogani ve yetistiriciligi konusundaki çalismalarimiza da yer verecegiz. Herkesi bekliyoruz”
Kaynak: İHA